Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) trešdien noraidījusi Spānijas flagmaņa "Barcelona" apelāciju par aizliegumu vienu gadu iegādāties jaunus spēlētājus.

Līdz ar to "Barcelona" no 2015.gada janvāra līdz 2016.gada janvārim nevarēs iegādāties jaunus spēlētājus ziemas un vasaras darījumu tirgū.

Aprīļa sākumā "Barcelona" klubs tika sodīts par nopietniem noteikumu pārkāpumiem, parakstot līgumus ar gados jauniem futbolistiem. FIFA vienībai piemēroja aizliegumu vienu gadu iegādāties jaunus spēlētājus.

Tāpat klubam tika piespriests 450 000 Šveices franku (369 000 eiro) naudas sods, bet Spānijas Futbola federācijai (RFEF) nācās šķirties no 500 000 Šveices frankiem (410 000 eiro), kā arī tai tika dots viens gads laika, lai sakārtotu jauno futbolistu transfēru sistēmu.

Pēcāk Spānijas vienība iesniedza apelāciju FIFA Apelācijas komitejai, vienlaikus aicinot atļaut komandai iegādāties jaunus spēlētājus apelācijas izskatīšanas laikā. FIFA amatpersonas šim aicinājumam piekrita, ko "Barcelona" arī izmantoja, papildinot sastāvu ar vairākiem futbolistiem.

Savukārt trešdien galīgajā skatījumā tika noraidīta "Barcelona" komandas apelācija šajā lietā, kā rezultātā klubs vienu gadu nedrīkstēs darboties spēlētāju darījumu tirgū.

Pagājušā gada februārī FIFA liedza oficiālās spēlēs piedalīties sešiem kluba jaunatnes sistēmas spēlētājiem no Dienvidkorejas, Kamerūnas, Francijas un Nigērijas.

Starptautiskie noteikumi liedz nepilngadīgu spēlētāju pārejas, izņemot gadījumus, kad valstis maina arī viņa vecāki, darījums 16-18 gadus veciem futbolistiem noticis Eiropas Savienības valstu robežās vai futbolista mājas atrodas ne vairāk kā 50 kilometru attālumā no šķērsojamās valsts robežas.
Jaunā Spānijas čempionāta sezona startēs šajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!