Foto: EPA/LETA
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) kopā ar Starptautisko Profesionālo futbolistu asociāciju (FIFPro) un Interpolu sākusi kampaņu pret manipulāciju ar spēļu rezultātiem.

Ceturtdien FIFPro kongresā prezentētās kampaņas mērķis ir palielināt sabiedrības informētību par spēļu rezultātu sarunāšanas briesmām, rādīt pozitīvu piemēru spēlētājiem un izglītot tos, kā atpazīt ietekmētas spēles, kā arī pretoties kārdinājumam iesaistīties sarunāšanā.

Kampaņas ievadā trīs organizācijas izlaidušas DVD ar Interpola producētu 15 minūtes garu videoklipu, kurā sniegta spēlētājiem nepieciešamā informācija, kā cīnīties ar spēļu sarunāšanu. Video redzamas tādas futbola zvaigznes kā Frenks Lempards un Kolo Turē.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā arī Latvijā saistībā ar Daugavpils "Daugavas" komandas spēļu sarunāšanu tika aizturēti astoņi cilvēki, bet arestā joprojām atrodas kādreizējais Daugavpils "Dinaburg" vienības prezidents Oļegs Gavrilovs, kurš jau iepriekš bija uz mūžu diskvalificēts no Latvijas futbola.

Vēl pirms diviem gadiem autoritatīvās "Sportradar" kompānijas veiktajā pētījumā Latvijas futbola čempionāts tika ierindots Eiropas korumpētāko līgu pirmajā desmitniekā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!