Foto: F64

Par "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta augusta labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts FK "Jelgava" vārtsargs Kaspars Ikstens. Savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balvu saņem FK ''Jelgava'' galvenais treneris Vitālijs Astafjevs.

Kaspars Ikstens ir pirmais vārtsargs šosezon, kurš žurnālistu balsojumā atzīts par mēneša labāko spēlētāju. Šoreiz kopā ar Ikstenu mēneša labākā spēlētāja titulam tika izvirzīti vēl 4 spēlētāji: Vladislavs Kozlovs (FK "Jelgava"), Vladislavs Gutkovskis ("Skonto" FC), Oļegs Žatkins (Daugavpils "Daugava") un Konstantīns Kravčenko (Jūrmalas "Spartaks").

Kaspars Ikstens piedalījās visās sešās savas komandas spēlēs augustā, un tika pārspēts tikai vienu reizi. Spēlē pret FS "METTA/Latvijas Universitāte" to izdarīja viņa komandas biedrs Gints Freimanis, kurš raidīja bumbu savos vārtos.. Šis mačs noslēdzās ar rezultātu 1:1, taču visās atlikušajās spēlēs jelgavnieki svinēja uzvaras bez zaudētiem vārtiem. Tāpat jelgavnieki ar 1:0 uzvarēja čempioni ''Ventspils'', kā arī tika svinēts minimāls panākums pār liepājniekiem (1:0). Jau krietni pārliecinošākas uzvaras ar 2:0 pret ''Jūrmalu'' un ''Daugavpili'', savukārt cīņa izbraukumā pret Rīgas "Daugava" noslēdzās ar graujošo 3:0.

Tas kopumā ''Jelgavai'' ļāva augustā nopelnīt 16 punktus un ieņemt pārliecinošu 3.vietu virslīgas tabulā. Likumsakarīgi pēc tik veiksmīga komandas starta mēneša labākā trenera balvu izpelnās tieši Vitālijs Astafjevs, jau otro mēnesi pēc kārtas abiem tituliem tiekot piešķirtiem viena kluba pārstāvjiem (jūlijā par labāko spēlētāju tika atzīts ''Spartaks Jūrmala'' uzbrucējs Edgars Gauračs, savukārt treneris - Romāns Piļipčuks).

Šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no "SMScredit.lv Virslīgas" komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!