Foto: F64

Latvijas čempionvienība futbolā FK "Liepāja" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar "Salzburg" komandu, kas ir pašreizējā Austrijas spēcīgākā komanda.

FK "Liepāja" UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju sāks no otrās kārtas. Izlozē liepājnieki bija neizsēto komandu vidū, līdz ar to Latvijas komandai pretī nāca spēcīgāka komanda, kas bija izsēta.

Pagājušajā sezonā "Salzburg" komanda UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā aizcīnījās līdz trešajai kārtai, kur tā piekāpās "Malmo" komandai no Zviedrijas. Tomēr Austrijas klubs piedalījās UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur iekļuva izslēgšanas spēlēs. Austrijas čempionātā "Salzburg" izcīnīja zelta medaļas, apsteidzot Vīnes "Rapid".

Tikmēr atjaunotajam Liepājas klubam šī būs debija Eirokausos, jo pagājušajā komanda vēl netika pielaista startam starptautiskajās sacensībās. Lai kvalificētos Čempionu līgai FK "Liepāja" jāpārvar otrā, trešā, kā arī "play-off" kārta.

Abas komandas pirmajā spēlē Zalcburgā tiksies 12. jūlijā, bet atbildes spēle risināsies nedēļu vēlāk Liepājā.

Tikmēr UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas izlozē "Ventspils", kas bija izsētā komanda, pretiniekos ieguva Fēru salu vienību "Vikingur", kas savu vietējo čempionātu noslēdza trešajā vietā.

Savukārt Jūrmalas "Spartaks" un "Jelgava" bija neizsēto komandu vidū. Jūrmalnieki pretiniekos ieguva Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", bet "Jelgavai" būs jāspēkojas ar "Breidablik" no Islandes.

Minskas "Dinamo" pagājušajā sezonā ierindojās otrajā vietā Baltkrievijas čempionātā, bet "Breidablik" Islandes čempionātu noslēdza trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!