Foto: F64

Latvijas čempionvienības futbolā "Liepāja" uzbrucējs Edgars Gauračs pēc komandas izstāšanās no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra atgriezies Jūrmalas "Spartaka" vienībā, atklājis Kurzemes klubs.

Gauračs februārī pievienojās "Liepājas" komandai uz īres nosacījumiem no "Spartaka". Kā norādījis "Liepājas" kluba prezidents Māris Verpakovskis, futbolista īres līgumā bija punkts, kurš paredzēja, ka Jūrmalas klubam ir tiesības atgūt Gauraču savā īpašumā, kas arī izmantots.

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionātā vasaras periodā spēlētāju pārejas ir atļautas no 20.jūnija līdz 20.jūlijam, līdz ar to trešdien ir pēdējais datums šiem darījumiem. Savukārt brīvos aģentus klubi var piesaistīt vēl 30 dienu laikā.

"Liepājas" prezidents kluba mājaslapā skaidrojis, ka ir divas iespējas uzbrukuma līnijas pastiprināšanai, bet abi varianti ir sarežģīti un to iznākums nav zināms.

Pašlaik 28 gadus vecais Grauračs šosezon Latvijas čempionātā "Spartaka" sastāvā aizvadīja 12 spēles un guva četrus vārtus.

"Liepājas" komanda UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā divu spēļu summā ar rezultātu 0:3 piekāpās Austrijas čempionei "Salzburg". Atbildes mačs risinājās otrdien, liepājniekiem savā laukumā zaudējot ar 0:2.

Šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā "Spartaks" ir līderis ar 31 punktu 13 mačos, savukārt "Liepāja" ir otrā un atpaliek par pieciem punktiem, tiesa, liepājnieki aizvadījuši par vienu spēli vairāk.

Pēc 2014.gada jūlijā piedzīvotā krustenisko saišu plīsuma Gauračs laukumā atgriezās tikai pērn vasaras otrajā pusē, "Spartaka" sastāvā līdz sezonas izskaņai piedaloties sešās spēlēs, kurās guva četrus vārtus.

Gauračs savu karjeru sāka Rēzeknes vienībā "Dižvanagi", bet turpinājumā vairākas sezonas pārstāvēja Itālijas komandu "Ascoli", kuras sastāvā tika pieteikumā A sērijas spēlēm. Pēc tam viņš kopā ar Latvijas komandu "Ventspils" startēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, gūstot arī vienus vārtus, vēlāk uz pusgadu tika izīrēts vienam no spēcīgākajiem Rumānijas klubiem Bukarestes "Rapid", bet pēc tam pārstāvēja Moldovas vienību Tiraspoles "Šeriff", kuras sastāvā arī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Turpinājumā Gauračs spēlēja Krievijas pirmās līgas komandās Krasnojarskas "Jeņisej" un Maskavas "Torpedo", bet 2014. gada sākumā pievienojās "Spartakam". Sekojošajā vasarā uzbrucējs tika izīrēts Šveices augstākās līgas komandai "Aarau", tomēr drīz vien guva smago traumu un pēc atgriešanās laukumā atkal pārstāvēja "Spartaku".

Latvijas izlasē Gauračs aizvadījis 20 spēles, kuru laikā guvis piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!