Bijušais Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vīts Rimkus un viens no valstsvienības kandidātiem Deniss Kačanovs bija saistīti ar totalizatoru skandāliem, tāpēc tika atstādināti no spēlēšanas, otrdien paziņoja Latvijas vicečempioni „FK Ventspils”.

Pagājušajā gada septembrī Rimku un Kačanovu atstādināja no spēlēšanas „Ventspils” rindās. Sākotnēji „Ventspils”  pieļāva viņu saistību ar totalizatoriem, tomēr vēlāk to noliedza. Ilgu laiku abi spēlētāji skaitījās „Ventspils” sastāvā, bet komandā netrenējās un nespēlēja. Rimkus brīvlaišanas vēstuli no „Ventspils” saņēma pagājušā gada decembrī, bet Kačanovs - tikai pagājušajā nedēļā.

Abu futbolistu vārdi figurē saistībā ar „Ventspils” direktora Sergeja Barkovska lietu. Kā ziņots, pagājušajā nedēļā policija Barkovski un vēl kādu personu aizturēja aizdomās par izspiešanu. Vēlāk tiesa abiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

„Bijušie FK „Ventspils” futbolisti Vits Rimkus un Deniss Kačanovs tiešām tika atstādināti no komandas treniņiem sakarā ar aizdomām par viņu piedalīšanos totalizatoru darījumos. FK „Ventspils” rīcībā ir arī oficiālā vēstule no UEFA (datēta 16.09.2009), kurā tiek norādīts uz aizdomām par Rimka un  Kačanova iesaistīšanos totalizatoru darījumos, kā arī tika izteikts lūgums noskaidrot situāciju. Klubs veica iekšējo izmeklēšanu un nonāca pie secinājuma, ka UEFA izteiktās aizdomas varētu būt pamatotas un tāpēc ir nepieciešams izbeigt darba attiecības ar augstākminētiem spēlētājiem,” teikts „Ventspils” paziņojumā.

Jāpiebilst, ka „Ventspils” min 16.septembri, bet masu mediji par Rimka un Kačanova atstādināšanu no treniņiem ziņoja jau pirms šī datuma, par ko ir iespējams pārliecināties ŠEIT>>.

„Ventspils” norāda, ka ar abiem futbolistiem „visas savstarpējās līgumiskās saistības tika pilnībā izpildītas un tas ir arī fiksēts minētajos protokolos”, tomēr „DELFI Futbols” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka „Ventspils” ar futbolistiem nav norēķinājies līgumā norādītās summas apmērā.

Lai gan „Ventspils” rīcībā esot bijis oficiāls UEFA dokuments par Rimku un Kačanovu, Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis oficiālus dokumentus neesot saņēmis. „Jā, kuluāros bija runas, ka Rimkus un Kačanovs ir tikuši atskaitīti dēļ piedalīšanās totalizatoru darījumos, bet šai iespējamībai netika dots oficiāls pamatojums ne no „FK Ventspils” kluba, ne no UEFA. Tā kā nebija faktu, LFF nevarēja pieņemt nekādus mērus. Pēc UEFA Eiropas līgas spēles pret Berlīnes „Hertha” klubs bija saņēmis informāciju no UEFA par iespējamajām abu spēlētāju aktivitātēm, kuras tika izmeklētas un atrisinātas kluba iekšienē bez oficiāla pamatojuma pieņemšanas,” norāda LFF.

Neskaidrību šajā lietā piešķir vēl viens fakts – lai gan bija oficiāls dokuments par Kačanova iespējamo saistību ar totalizatoriem un „Ventspils” aizdomas uzskatīja par pamatotām, futbolists pēc tam ir aizvadījis vairākas spēles Latvijas valstsvienībā, kas nekādi nesaskan ar vispārpieņemto "fair play”.
 
Pagājušā gada septembrī Latvijas masu mediji ziņoja, ka baumas par Rimka un vēl vairāku futbolistu atskaitīšanu no "Ventspils" komandas radās pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošās "play-off" kārtas cīņām ar "Zurich" komandu, jo futbolisti esot likuši likmes totalizatorā uz savas komandas zaudējumu. Šajās cīņās "Ventspils" savā laukumā zaudēja ar rezultātu 0:3, bet izbraukumā piekāpās ar 1:2, izšķirošos vārtus gūstot jau mača kompensācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!