Foto: F64

Latvijas čempionvienība futbolā "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā var tikties ar Čehijas spēcīgāko klubu Prāgas "Sparta", pēc piektdien notikušās izlozes vēsta sacensību organizatori.

Kā zināms, trešdien "Ventspils" futbolisti Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē izbraukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Zviedrijas čempioni "Malme", bet atbildes spēle nākamajā nedēļā norisināsies Kurzemē. Savukārt uzvarētājs divu maču summā iekļūst nākamajā kārtā.

Šī dueļa uzvarētājs trešajā kārtā, visticamāk, tiksies ar "Sparta" vienību no Čehijas, kas savā zarā otrās kārtas pirmajā spēlē ar 7:0 sagrāva Igaunijas spēcīgāko klubu Tallinas ''Levadia''.

Zīmīgi, ka "Ventspils" un zviedru kluba pārim nākamajā kārtā varēja ielozēt arī spēcīgo Kipras klubu Nikosijas APOEL, kas sacensībās iesaistīsies no trešās kārtas, kā arī pazīstamo Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi", kas otrās kārtas pirmajā spēlē ar 1:0 izbraukumā pārspēja Andoras čempiovienību "Santa Coloma".

"Sparta" aizvadītajās sezonās regulāri spēlējusi Eirokausu pamatturnīros, gan UEFA Eiropas līgā, gan Čempionu līgā. Turklāt iepriekšējās trijās sezonās komanda vien sīvā cīņā Eiropas līgas izslēgšanas mačos minimāli zaudējusi tādiem Anglijas futbola grandiem kā "Liverpool" un Londonas "Chelsea".

Maija izskaņā "Sparta" 36.reizi kļuva par Čehijas čempioni.

Kā zināms, arī pērn UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā savā starpā tikās Latvijas un Zviedrijas čempioni, kad Daugavpils "Daugava" divreiz ļoti pārliecinoši kapitulēja Burosas "Elfsborg" priekšā. Vairākkārt ticis runāts, ka Daugavpils vienība pretlikumīgi ietekmēja šo spēļu rezultātus, bet pierādījumi tam nav rasti.

Pirms mačiem ar zviedru komandu "Ventspils" papildināja sastāvu ar pieredzējušo uzbrucēju Ģirtu Karlsonu, pussargiem Alanu Siņeļņikovu un Daniilu Ulimbaševu, kā arī Mauritānijas uzbrucēju Čeiku Sādu Diaņē, bet komandu pirms tam pameta krievu uzbrucējs Vadims Jančuks, kurš bija viens no tās līderiem. Līdztekus tam "Ventspils" klubs lauzis līgumu ar spāņu aizsargu Fransisko Insu.

Kvalifikācijas otrās kārtas uzvarētāja iekļūs trešajā kārtā, bet pēc tam notiks "play-off" kārta, kuras uzvarētāji kvalificēsies pamatsacensībām. Savukārt trešās kārtas zaudētāja sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā "Ventspils" piekto reizi vēsturē triumfēja Latvijas čempionātā. Sekmīgākā sezona Eirokausos ventspilniekiem bija 2009./10.gadā, kad UEFA Čempionu līgā tika pārvarētas divas kvalifikācijas kārtas un tas ļāva piedalīties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Pērn "Ventspils" pārvarēja pirmās divas kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā, bet trešajā piekāpās Izraēlas vienībai Haifas "Maccabi".

Iepriekš dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā noslēdza visi trīs tajā pārstāvētie Latvijas klubi - "Jelgava", Rīgas "Daugava" un Daugavpils "Daugava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!