Olainē un Lapmežciemā pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās kārtējie šīs sezonas Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta pasākumi. Vispirms 6. februārī pirmoreiz šosezon tikās pašas jaunākās čempionāta dalībnieces, bet dienu vēlāk otro sezonas sabraukumu aizvadīja U-12 vecuma grupas meitenes, kur kopvērtējuma tabulā pašlaik valda pamatīga intriga, informē Latvijas Futbola federācija.

Sestdien Olaines sporta namā pulcējās U-10 vecuma grupas futbolistes jeb 2006.-2008. dzimšanas gada meitenes, kurām šī bija pirmā tikšanās reize šosezon. Ņemot vērā, ka meitenes, kuras sacenšas šajā vecuma grupā, sper vienus no saviem pirmajiem soļiem futbolā, spēļu rezultāti netika fiksēti kopējā turnīra tabulā, jo galvenais šī vecuma futbolistēm ir izjust spēles prieku un iepazīt futbolu, norāda LFF. Sabraukumā Olainē spēkiem mērojās jaunās futbolistes no "AFA Olaine", FK "Liepāja", FS "METTA/OSC", FK "Tukums-2000", FK "Laidze/Saldus SS", Rīgas Futbola skola, SK "Imanta" un "JDFS Alberts" komandām.

"Priecē fakts, ka par spīti tam, ka pagājušajā gadā meiteņu telpu futbola U-10 grupas čempionātā startēja tikai trīs komandas, šogad to skaits ir palielinājies vairāk nekā par 50% un sasniedzis astoņas, kas liecina par meiteņu futbola popularitātes pieaugumu. Ir vērojama pozitīva tendence tieši jaunākajās grupās, kas vairākus gadus būtiski pietrūka, jo futbola piramīda un attīstība ir jāveido no pašas apakšas," uzsver Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Tāpēc uz treneru pleciem gulstas ļoti liela atbildība, jo viņi ir tie cilvēki, kuri rādīs piemēru, iedvesmos un mācīs jaunās spēlētājas. Treneri ir tie cilvēki, kuri ieviesīs mīlestību pret futbolu. Treneriem ir jābūt milzīgai motivācijai, jo no viņiem tiešā nozīmē ir atkarīgs, cik ilgi meitenes paliks futbolā."

"Gandarījums ir arī tāpēc, ka treneru vidū jau tagad redzam esošās un bijušās futbolistes. Pateicoties LFF organizētājiem treneru kursiem, kur viņām ir iespēja nokārtot C-LFF trenera licenci, un izmantojot LFF attīstības programmu finansējumu, spēlētājām ir iespēja pievērsties arī trenera darbam un ieviest savu mīlestību pret futbolu arī nākamajās paaudzēs," izceļ Ņina Travkina. "Atgādināšu, ka šī turnīra galvenais mērķis ir nevis rezultāts, bet gan spēles prakses iegūšana, futbola noteikumu pielietošana praksē un, protams, pats galvenais - emocijas un turnīra pieredze. Mūsu jaunās futbolistes kārtējo reizi nodemonstrēja apskaužamu spēlēšanas gribu, patiesas emocijas un prieku, par ko viņām paldies!"

Šīs vecuma grupas spēlētājas šosezon tiksies vēl vienu reizi, kad 14. februārī mačus atkal uzņems Olaine.

Savukārt svētdien Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts pārcēlās uz Lapmežciema sporta centru, kur otro sabraukumu aizvadīja U-12 vecuma grupas komandas jeb 2004.-2005. dzimšanas gada futbolistes. Šajā vecuma grupā šosezon sacenšas septiņas komandas, kas aizvada trīs sabraukumus, katrā no tiem tiekoties piecām no turnīra dalībniecēm.

Pirmoreiz šosezon šīs komandas tikās 9. janvārī Rīgā, kad sabraukumu izlaida FS "METTA/OSC" un SK "Imanta", bet labākos rezultātus uzrādīja futbolistes no Rīgas Futbola skolas un "AFA Olaine". Svētdienas spēlēs Lapmežciemā piedalījās FK "Laidze", FS "METTA/OSC", FK "Liepāja", SK "Imanta" un "AFA Olaine" meitenes, bet šo sabraukumu izlaida Rīgas Futbola skolas un FK "Iecava" pārstāves.

Pēc otrā sezonas sabraukuma kopvērtējumā valda pamatīga intriga, jo vadošās piecas komandas - Rīgas Futbola skola, FK "Laidze", "AFA Olaine", FS "METTA/OSC" un SK "Imanta" - šķir tikai trīs punkti, kas sola saistošas spēles arī noslēdzošajā sabraukumā 27. februārī Olainē.

No svētdienas notikumiem izceļams, ka SK "Imanta" spēja tikt pie negaidītas uzvaras pār "AFA Olaine" (1:0), savukārt vēlāk SK "Imanta" piedzīvoja zaudējumu pret FK "Laidze" (1:2), kas pirmajā sabraukumā spēja tikt tikai pie viena punkta. Šoreiz FK "Laidze" svinēja jau divas uzvaras, kas liecina par tendenci uz izaugsmi.

"Neskatoties uz fiksētajiem rezultātiem, iepriecināja FK "Liepāja" meitenes. Pirmajā sabraukumā viņas bija mazliet apjukušas, jo tās bija viņu pirmās sacensības, tomēr šoreiz viņas bija daudz drošākas un laukumā darbojās kā īsta komanda. Ir redzams, ka aizvadītā mēneša laikā meitenes ar treneriem ir pamatīgi strādājušas," izceļ Ņina Travkina. "Latvijas jaunatnes izlašu treneriem ir vērts pievērst uzmanību čempionātam jau no šīs vecuma grupas, jo šeit ir vērojamas meitenes, kuras uz pārējo fona jau tagad izceļas. Viņām ir visas dotības, lai, nezaudējot motivāciju un cītīgi strādājot, nākotnē spēlētu Latvijas izlasē. Mūsu futbolā jau ir savas mazās zvaigznītes!"

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņem Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizē Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!