Foto: Latvijas Futbola federācija
Ar dramatiskiem notikumiem bagātām pēdējo kārtu spēlēm svētdien, 19. jūnijā, "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā noslēdzās Zēnu Futbola festivāla (ZFF) B grupas turnīrs, kurā vien pašā pēdējā spēlē pirmo vietu izcīnīja Valmieras FK puiši. Viņi līdz ar to nākamajā sezonā atgriezīsies elites jeb A grupas sacensībās, kurās vietu iepriekš zaudēja 2009. gadā.

Pēc piektdien un sestdien Salacgrīvā piedzīvotajiem vējainajiem un lietainajiem laika apstākļiem, kas lika atcelt gan tradicionālo vecāku un treneru savstarpējo spēli, gan deviņu metru soda sitienu konkursu, svētdiena festivāla dalībniekus sagaidīja ar viesmīlīgāku laiku un saules stariem. Pēc turnīra pirmās kārtas spēlēm līderos bija izvirzījušies Rēzeknes FA pārstāvji, savukārt otrās dienas mačos pirmajā vietā pārliecinoši iekārtojās Valmieras FK.

Turnīra noslēdzošās dienas garumā par pirmo vietu ar valmieriešiem spēkojās FK Dinamo Rīga, kas pašā turnīra noslēgumā spēja vadību pārņemt, tomēr pēdējā spēlē no tās atkal šķīrās. Izšķirošs Rīgas komandai izrādījās zaudējums U-12 vecuma komandu cīņā pret Rēzeknes FA, kas lika ierindoties kopvērtējuma otrajā vietā trīs punktus aiz valmieriešiem.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja FK Ventspils OC, kuriem sekoja rēzeknieši, bet piektie bija FK Smiltene pārstāvji, vien par punktu apsteidzot Rīgas Futbola skolu. Rīdzinieki tādējādi negaidīti ieņēma pēdējo, sesto vietu, kas klubam 2017. gadā liks sacensties ZFF C grupas konkurencē.

ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!