Foto: Latvijas Futbola federācija
Sestdien, 12. novembrī "Estadio Algarve" stadionā, Faru pilsētā Portugālē notika Latvijas nacionālās futbola izlases oficiālais pirmsspēles treniņš, bet vēl pirms tā sākuma uz žurnālistu jautājumiem par gaidāmo maču preses konferencē atbildēja valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars un aizsargs Gints Freimanis.

"Apturēt Portugāles izlasi nebūs vienkārši! Mums jāspēlē kompakti kā vienam veselumam - tas ir vienīgais veids, kā sekmīgi spēlēt pret viņiem. Portugāles izlases rindās esošos talantīgos un individuāli spēcīgos futbolistus ir grūti apturēt spēlē viens pret vienu. Mums jāfokusējas komandas kustībām laukumā, jāgatavojas kompaktai spēlei," uz vietējo žurnālistu pirmo jautājumu, kā Latvijas izlase plāno spēlēt pret Portugāli, atbildējis Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars.

"Protams, šī būs svarīga spēle mums no turnīra tabulas viedokļa. Taču šobrīd nedomājam par rezultātu un tabulu, fokusējamies pašai spēlei. Mūsu komandai un puišiem šis ir liels notikums. Spēlēt pret Eiropas čempioniem - tas allaž ir fantastiski! Es ceru un vēlos, lai mana komanda šajā mačā ne tikai aizsargājas, bet arī spēlē futbolu un veido kombinācijas. Tā atkal ir riskanta lieta, jo var tikt veidotas brīvās zonas, kuras mājinieku komandas spēlētāji, piemēram, Nani un Krištiano Ronaldo izmantos, un mēs tiksim sodīti par to. Mums ir spēles plāns, strādājam pie tā. Ceru, ka rīt varēsim sekmīgi realizēt to!" galvenos uzdevumus analizēja Pahars, vienlaikus piebilstot, ka jebkādi gūtie punkti rīt būs pozitīvs rezultāts Latvijas izlasei.

"Piekrītu trenerim, ka neizšķirts mums būs ļoti pozitīvs rezultāts. Spēlēšana pret Krištianu Ronaldu personīgi man būs liels notikums. Viņu esmu redzējis iepriekš tikai televizora ekrānā un esmu priecīgs, ka varēšu ar viņu un pārējiem Portugāles izlases futbolistiem svētdien tikties laukumā," ar savām pirmajām emocijām dalījās Latvijas izlases un FK "Jelgava" aizsargs Gints Freimanis.

Uz jautājumu par paveikto nometnē Lagušā, valstsvienības galvenais treneris izteicās sekojoši: "Mums bija ļoti laba nometne, aizvadījām labus treniņus. Daudz ko izdarījām. Kopumā noskaņojums ir labs. Visi spēlētāji gaida spēli. Visi grib sevi pārbaudīt visaugstākajā līmenī. Protams, būs grūti – ļoti grūti, jo analizējām pretinieku, un viņam nav vājās puses. Varbūt jebkura liela komanda var kaut ko atrast, taču salīdzināt ar mūsu komandu un mūsu kvalitāti pašlaik ir ļoti grūti. Visās līnijās, visos aspektos šī ir "top" līmeņa komanda. Tas būs vēl interesantāk, jo visi mūsu futbolisti grib sevi pārbaudīt un grib spēlēt pret labākajiem. Eiropas čempioni – par ko vēl var domāt. Gaidām rītdienas spēli!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!