Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien, savas ilggadējās spēlētājas Lienes Vācietes atvadu mačā, pārbaudes duelī stadionā "Arkādija" ar 1:2 (1:1) zaudēja Jordānijas izlasei.

Mājiniecēm vārtus guva Sandra Voitāne, kura pirmā puslaika kompensācijas laikā panāca neizšķirtu 1:1.

Par spīti tam, ka Latvijas futbolistēm šajā mačā bija pārsvars, viņas tomēr cieta neveiksmi, izšķirošos vārtus ielaižot spēles 81.minūtē, kad izgājienā pret mājinieču vārtsardzi Mariju Ibragimovu precīza bija Jordānijas izlases spēlētāja Luna Rami Amina Al Masri.

Zīmīgi, ka vēl pēc trim minūtēm viešņas nonāca mazākumā, jo par rupju spēli no laukuma tika noraidīta viena no Jordānijas izlases spēlētājām. Latvijas izlasei mača beigās bija liels pārsvars un vairākas teicamas iespējas panākt neizšķirtu, tomēr tās tika izniekotas, beigās mājiniecēm piedzīvojot savu pirmo neveiksmi šogad.

Šajā mačā pēdējo reizi izlases rindās spēlēja Vāciete, kura laukumā devās sākumsastāvā, bet tika nomainīta 22.minūtē, kad viņas vietā nāca Anastasija Fjodorova.

Latvijas dāmu izlase pavasarī bija ļoti tuvu tam, lai tiktu pie vēsturiska panākuma un pirmo reizi iekļūtu Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīrā, tomēr izšķirošajā spēlē tā cīnījās neizšķirti 1:1 ar mājinieci Gruziju, un ar to bija par maz, lai Didža Matīsa trenētā valstsvienība tiktu kvalifikācijas nākamajā kārtā, turnīru noslēdzot otrajā vietā aiz Kazahstānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!