Latvijas futbola izlase pirmdien Spānijā, Marveljā, uzsāka pavasara treniņnometni, gatavojoties pārbaudes spēlēm pret Slovākiju un Gibraltāru.

Valstsvienības oficiālo personu štābs un pašmāju čempionātā spēlējošie futbolisti Spānijas dienvidu piekrastē ieradās pirmdienas pēcpusdienā, kur tos jau Malagas lidostā sagaidīja valstsvienības kandidātu sarakstā iekļautie leģionāri. Pirmajā treniņā pirmdienas vakarā piedalījās visi 22 kandidāti, informē Latvijas Futbola federācija.

Pirmā treniņnometnes diena Latvijas izlasi sagaidīja ar apmākušos un brīžiem lietainu laiku, kas saglabājās līdz pat vakaram, kad Mariana Pahara vadītā komanda aizvadīja pirmo pilno koptreniņu. Treniņā futbolisti tika sadalīti trīs grupās - pirmajā grupā ar nelieliem skriešanas vingrinājumiem darbojās tie, kam svētdien bija spēles savu klubu rindās. Treniņa otro daļu šie spēlētāji pavadīja treniņu kompleksa trenažieru zālē. Tikmēr skaitliski lielākā grupa veica dažādus iesildošos un stiepšanās vingrinājumus, pēc kuriem veica vairākus kopīgus intensīvākus uzdevumus darbā ar bumbu. Trešā grupa bija vārtsargi Andris Vaņins un Pāvels Šteinbors, kas strādāja vārtsargu trenera Andreja Piedela vadībā. Pirmais treniņš ilga aptuveni pusotru stundu.

Zīmīgi, ka šī ir pirmā treniņnometne valstsvienības pašreizējā štābā Aleksandram Starkovam viņa jaunajā ampluā. Pirms pirmā treniņa Marians Pahars visai komandai stādīja priekšā Starkovu kā savu asistentu. Pirmo reizi oficiālu izsaukumu valstsvienībā izpelnījies Polijas kluba "Górnika Zabrze" aizsargs Mārcis Ošs, kur valstsvienības treneru štābam un īpaši tā pārstāvjiem no FK "Jelgava" ir ļoti labi pazīstams spēlētājs, jo tieši pašreizējo Latvijas Kausa ieguvēju rindās Mārcis spēlēja pirms savas došanās uz Poliju.

Turpmākās divas diennaktis atbilstoši apstiprinātajam darba plānam Latvijas izlase turpinās trenēties Marveljā, savukārt uz Slovākiju valstsvienība dosies ceturtdien, 24. martā, kad plkst 19:30 (pēc Slovākijas laika) Trnavas stadionā paredzēts arī oficiālais pirmsspēles treninš.

Vienlaikus kļuvis zināms, ka spēli starp Slovākiju un Latviju apkalpos Austrijas tiesnešu brigāde, savukārt 29. martā Gibraltāra un Latvijas maču tiesās Maltas tiesneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!