Foto: Publicitātes attēli
Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas pludmalē notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Finālā aizraujošā cīņā ar rezultātu 7:4 pārspējot valsts čempionus un pašreizējos čempionāta līderus "Ceresit/RTU", par trīskārtējiem kausa ieguvējiem kļuva Rīgas "Kreiss" vienība, informēja Rīgas Futbola federācija.

Priekšsacīkstēs lieli pārsteigumi netika novēroti, izņemot FK "TUC" nedaudz negaidīto zaudējumu 2:3 Pāvilostas vīriem, kas gan rīdziniekiem neliedza ieņemt pirmo vietu grupā. Ceturtdaļfinālam kvalificējās visas favorītes, malā paliekot Pāvilostas, "SLV Plus" un "Libava City" (abas – Liepāja) vienībām.

Ceturtdaļfināla negaidītākais iznākums bija D grupas uzvarētāju Jūrmalas VBFK zaudējums 2:3 Rīgas "NP/PFD" komandai. Tāpat noteikti jāpiemin vienu no favorītu "Ceresit/RTU" izglābšanās mačā pret "Mols L" (Liepāja) – izlīdzinājumu 3:3 Renārs Pastars panāca vien pamatlaika pēdējās sekundēs, bet pagarinājumā uzvaru "studentiem" atnesa vārtsarga Kaspara Žurova, kā arī vēl viens precīzs R.Pastara sitiens.

Citās ceturtdaļfināla spēlēs "Kreiss" ar 7:2 pārspēja sešatā palikušos "Liepājas papīra" vīrus, bet Ropažu komanda pieveica FK "TUC" – 6:2.

Pusfinālos "Ceresit/RTU" ar 5:3 pārspēja ropažniekus, bet "Kreiss" pārliecinoši ar rezultātu 9:4 apspēlēja "NP/PFD".

Finālā pirmie vadībā izvirzījās "Kreiss", kad precīzs bija Dmitrijs Jakovļevs. "Ceresit/RTU" uz to atbildēja ar Maksima Kudrjašova un Ginta Adrianova vārtu guvumiem nākamajās divās minūtēs. Prieki gan nebija ilgi, jo vēl pēc pāris minūtēm tas pats D.Jakovļevs atjaunoja "status quo".

Otrā trešdaļa iesākās ar "Kreiss" ofensīvu, kas rezultējās ar trim vārtu guvumiem līdz mača 21.minūtei. Viens no tiem arī D.Jakovļeva kontā, kurš tādējādi finālspēlē noformēja "hat-trick".

Vēl līdz pārtraukumam Andrejam Baumanim izdevās vienus vārtus atgūt, bet otrā puslaika otrajā minūtē Mārtiņš Akmentiņš samazināja rezultāta starpību līdz minimumam – 4:5. Šāds rezultāts noturējās līdz pat mača izskaņai, turklāt "Ceresit/RTU" komandai bija iespējas panākt izlīdzinājumu, tomēr veiksme šoreiz izrādījās "Kreiss" sabiedrotā – divi precīzi Maksima Seņa sitieni 31. un 35. minūtē atnesa vienībai uzvaru ar rezultātu 7:4.

Tādējādi "Kreiss" vienība kļuvusi par pirmo trīskārtējo Latvijas kausa ieguvēju. Pa diviem tituliem "Skonto" un FK "Honda" komandām, bet viens – "VRK/Ludza". Neviena no minētajām vienībām šobrīd Latvijas līmeņa sacensībās vairs nestartē.

Par kausa izcīņas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Pastars, kurš pretinieku vārtsargus pārspēja 10 reizes. Par trim precīziem sitieniem mazāk viņa komandas biedram Kudrjašovam kā arī Jakovļevam.

Citas individuālās balvas ieguva:
• labākais menedžeris/treneris: Mihails Busels (Ropaži),
• labākais vārtsargs: Aivis Poklikajevs ("Kreiss"),
• labākais spēlētājs: Maksims Seņs ("Kreiss"),
• par ieguldījumu sporta veida attīstībā: Jānis Prokners (Liepāja).

Savukārt par sacensību korektāko komandu kļuva un "fair-play" balvu ieguva Ropažu vienība, kas četrās spēlēs nenopelnīja nevienu dzelteno kartiņu!

Latvijas kausa ieguvēji un finālisti:

2016.g. "Kreiss" (finālā 7:4 pret "Ceresit/RTU")

2015.g. "Kreiss" (finālā 6:3 pret RTU FC)
2014.g. "Kreiss" (finālā 6:2 pret "Dinamo Lat")
2013.g. "Skonto FK / BFS Atlas" (finālā 6:3 pret "Jauno dinamieti")
2012.g. FK "Honda" (finālā 1:1, 3:2 pēcspēļu sitienu sērijā pret RTU)
2011.g. "Skonto" FK (finālā 5:4 pret "Kreiss")
2010.g. FK "Honda" (finālā 8:6 pret "Dinamo Lat")
2009.g. "VRK/Ludza" (finālā 5:4 pret "Dinamo Lat")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!