Latvijas kausa izcīņas futbolā finālisti "Liepāja"/"Mogo" un "Riga FC" otrdien aizvadīja atklātos treniņus pirms izšķirošās cīņas par trofeju.

Viens no Latvijas futbola sezonas centrālajiem notikumiem 18. oktobrī notiks Skonto stadionā Rīgā, kur plkst. 19:00 Latvijas kausa izcīņas finālā krustosies FK Liepāja/Mogo un Riga FC ceļi!

Liepājnieki finālā iekļuvuši pirmoreiz kluba pastāvēšanas vēsturē, bet galvaspilsētas pārstāvjiem tas izdevies otro reizi pēc kārtas. Neviena no šīm komandām Latvijas kausa trofeju līdz šim nav izcīnījusi.

Komanda, kas kļūs par finālspēles uzvarētāju, kā pirmā iegūs jauna dizaina un identitātes Latvijas kausa trofeju. Jaunajā Latvijas kausa trofejā iestrādātas iezīmes, kādas bija šī turnīra galvenajai trofejai Latvijas pirmās brīvvalsts laikā. Jaunā trofeja pēc īpaša pasūtījuma veidota Lielbritānijā pie meistariem, kuri strādājuši ar Anglijas galveno turnīru trofejām.

Šī būs kopumā 13. reize, kad Latvijas kausa izcīņas trofejas īpašnieks tiks noskaidrots uz Skonto stadiona zāliena. Pirmoreiz šajā stadionā finālspēle tika rīkota 2001. gadā, kur tā nemainīgi norisinājās līdz pat 2010./2011. gada sezonai. Nākamajā gadā finālu uzņēma Liepāja, bet gadu vēlāk tas atkal notika Skonto stadionā. Šīgada maijā Latvijas kausa izcīņas fināls Latvijas galvaspilsētā notika pēc trīs gadu pārtraukuma - Skonto stadionā tas līdz tam iepriekšējo reizi norisinājās 2012./2013. gada sezonā, bet nākamajos trīs gados turnīra izšķirošo spēli uzņēma Jelgava, Ventspils un Jūrmala. Tagad finālspēle Skonto stadionā notiks otro reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!