Foto: Latvijas Futbola federācija
Popularitāti ieguvušais meiteņu futbols festivāls "Live Your Goals" 15. decembrī pirmoreiz notika Daugavpilī. Futbola svētkos, kurus organizēja Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar BFC "Daugavpils", kā arī Daugavpils Sporta un jaunatnes departamentu, piedalījās kopumā 170 meitenes, informēja Latvijas Futbola federācija.

Pasākumu laikā sadarbībā ar BFC "Daugavpils" treneriem norisinājās dažādas ar futbolu saistītas aktivitātes, stafetes un spēles, kā arī meitenēm un viņu vecākiem bija iespēja tikt pie piemiņas veltēm no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un LFF.

Futbola svētku atklāšanā piedalījās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietnieks Aivars Zdanovskis, kā arī Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Mihails Jenbajevs. Festivālā iesaistījās kopumā 16 dažādu Daugavpils izglītības iestāžu audzēknes.

Festivāls un tā norise saņēma ļoti labas atsauksmes gan no dalībniecēm, gan skolotājiem un treneriem. LFF vēlas izcelt BFC "Daugavpils" aktīvo iesaistīšanos pasākuma organizēšanā un sirsnīgo dalībnieču uzņemšanu.
BFC "Daugavpils" klubs sieviešu futbolā līdz šim bijis pārstāvēts vienīgi ar Latvijas 1. līgas čempionāta komandu, tomēr aktīvais darbs pie meiteņu un sieviešu futbola piramīdas veidošanas, visticamāk, jau 2018. gada vasarā ļaus kluba komandām startēt arī Latvijas meiteņu futbola čempionātā.

"Live Your Goals" meiteņu futbola festivāls ir FIFA īstenota futbola attīstības programma, kas ar LFF centieniem jau ceturto gadu norisinās arī Latvijā. Šogad līdzīgi meiteņu futbola svētki notika arī Rīgā, Tukumā un Rēzeknē. Programmas galvenais mērķis ir ļaut katrai meitenei iesaistīties futbolā, pamēģināt un izjust šo skaisto sporta veidu, kā arī tā emocionālo pusi.

Otro gadu pēc kārtas "Live Your Goals" meiteņu futbola festivāls tika organizēts visa gada garumā kā vairāku pasākumu sērija, lai paplašinātu festivāla ģeogrāfiju. Līdz šim līdzīgi pasākumi norisinājušies Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, Tukumā un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!