Foto: DELFI

Pagājušās nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā strīdā iejauktajā "Skonto" stadionā sākusies rosība un tribīnēs tiek skrūvēti jauni krēsli.

Piektdien notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresā organizācijas prezidents Guntis Indriksons sacīja, ka "Skonto" stadiona strīdā visām iesaistītajām pusēm izdevies vienoties un stadiona apsaimniekotājs "Fitnesa Parks" sākšot skrūvēt atpakaļ krēslus.

"Ir atrisinātas juridiskās nianses, lai stadionā atgrieztu atpakaļ demontētās lietas, parakstīts pieņemšanas–nodošanas akts," LFF kongresā paziņoja Indriksons, komentējot IZM Sporta departamenta direktora Edgara Severa teikto par spēles aizvadīšanu Rīgā. "Stadiona direktors Aivars Trops apņēmies, ka spēle tur notiks. Bumba tagad ir stadiona apsaimniekotāju un LFF pusē."

Kā novēroja portāls "Delfi", lielākā daļā tribīņu sektoru atkal ir krēsli, turklāt sākušies apgaismes tehnikas montāžas darbi. Lai strīda gaitā izskanēja informācija, ka tribīnēs varētu atgriezties vecie krēsli, tā nav noticis. Tagad vecos, saulē izbalējušos krēslus nomainījuši koši sēdekļi.

Līdz ar to šobrīd vairs nav apdraudēta futbola līdzjutēju ilgi gaidītās spēles starp Latviju un Eiropas čempioni Portugāli norise Rīgā. Latvijas futbolisti ar Portugāli un tās spožāko zvaigzni Krištianu Ronaldu tiksies 9. jūnijā 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros.

Kā ziņojām, 7. aprīlī tiesu izpildītāju un policijas klātbūtnē tika sākti un nākamajā dienā turpinājās "Skonto" stadiona kustamā īpašuma demontāžas darbi, apdraudot futbola līdzjutēju ilgi gaidītā 9. jūnijā paredzētā Latvijas futbola izlases spēle pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli ar superzvaigzni Krištianu Ronaldu sastāvā.

Strīds "Skonto" stadionā ir par kustamo un nekustamo īpašumu. Stadiona nekustamo īpašumu savulaik iegādājās SIA "MANI Group", ko vēlāk iegādājās "Adventika Group". "Skonto" stadiona saimnieki uzskata, ka viņiem pieder arī kustamais īpašums. Tomēr Rīgas pilsētas Kurzemes priekšpilsētas tiesas lēmums civillietā liecina, kustamais īpašums pieder SIA "Light", kas ar tiesas izpildītāju palīdzību arī sāka savas mantas demontāžu un izvešanu no stadiona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!