No 18. līdz 20. augustam Liepājas stadionā "Olimpija" pulcējās 12 no valsts vadošajām U-10 vecuma grupas jeb 2007. dzimšanas gada futbolistu komandām, lai cīnītos par LFF kausa trofeju futbolā 8:8. Sacensību gaitā nodemonstrējot nevainojamu sniegumu, par turnīra uzvarētājiem kļuva FK "Tukums 2000"/TSS kluba jaunie futbolisti.

Turnīra dalībnieki vispirms divās apakšgrupās aizvadīja viena apļa sacensības, katrai komandai laukumā dodoties piecas reizes. Turpinājumā katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificējās turnīram par 1.-4. vietu, nākamās divas grupu spēcīgākās vienības spēkojās par 5.-8. pozīciju, bet par 9.-12. vietu kopvērtējumā sacentās apakšgrupu pēdējo divu pozīciju ieguvēji.

A apakšgrupā teicamu sniegumu nodemonstrēja FS "Metta" no Rīgas, kas uzvarēja visās piecās spēlēs. Trīs mačos tika fiksēti pārliecinoši panākumi, bet vēl divas uzvaras nāca ļoti grūtā cīņā – 3:2 pret "Vidzemes FC"/Smiltene un 4:3 pret JFA "Jelgava" komandām. Otrajā vietā grupā ierindojās FA "Ventspils" vienība, kas vienīgos punktus zaudēja, ar 0:5 piekāpjoties FS "Metta". Uzreiz aiz labāko divnieka ar trim uzvarām palika Jelgavas pārstāvji.

Savukārt B apakšgrupā izredzes saviem konkurentiem neatstāja FK "Tukums 2000"/TSS, kas piecos mačos guva kopumā 33 vārtus, savus vārtus nosargāja neskartus un pārliecinoši ierindojās pirmajā vietā. Pa trim uzvarām iekrāja FK "Liepāja" un SK "Super Nova" no Rīgas, tomēr augstāk ierindojās liepājnieki. Abu komandu savstarpējā mačā viņi bija pārāki ar rezultātu 3:0.

Turnīrā par 1.-4. vietu FK "Tukums 2000"/TSS spēja tikt pie vēl divām uzvarām, kurās viņu vārti palika neskarti – 4:0 gan pret FS "Metta", gan pret FA "Ventspils". Līdz ar to tukumniekiem teicams sniegums gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kas deva pirmo vietu turnīrā, bet otrajā pozīcijā ierindojās FS "Metta". Viņiem sudraba godalgas deva 2:0 panākums pār FK "Liepāja", kas pēc 1:1 neizšķirta ar ventspilniekiem noslēdza labāko trijnieku.

Par labākajiem spēlētājiem FK "Tukums 2000"/TSS komandā turnīrā tika atzīti Helvijs Joksts un Roberts Kukulis, FS "Metta" rindās šādu atzinību izpelnījās Krists Komarovskis, FK "Liepājā" sastāvā par labāko nosauca Marku Dambi, bet FA "Ventspils" rindās šis gods tika Valteram Liepājniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!