Foto: Publicitātes foto
Ar vairāk nekā 120 dažādiem pasākumiem un vairākiem tūkstošiem dalībnieku visā Latvijā veiksmīgi noslēgusies Latvijas Futbola federācijas rīkotā futbola nedēļa "Futbola Diena 2014". Organizatori aicināja futbola entuziastus visā Latvijā reģistrēt savus futbola pasākumus un aktivitātes speciāli izveidotā mājas lapā www.futboladiena.lv.

LFF ģenerālsekretāra vietnieks Edgars Pukinsks: ""Futbola diena 2014" viennozīmīgi jāvērtē kā veiksmes stāsts. Esam izveidojuši spēcīgu zīmolu, kas vienas nedēļas laikā spējis apvienot futbola spēlētājus visā Latvijā, gandrīz katrā novadā. Atsaucība ir bijusi lielāka, nekā sākotnēji cerējām, par ko sakām lielu paldies visiem aktivitāšu un pasākumu rīkotājiem. Īpašs gandarījums ir par meiteņu futbola dienu "Sapņi piepildās", kur interesi spēlēt futbolu izrādīja vairāk kā 150 meitenes. Nākotnes perspektīvā nedomājam pie tā apstāties. Lielā atsaucība iedrošina mūs rīkot vēl apjomīgāku "Futbola dienas" pasākumu nedēļu nākamgad."

Visvairāk "Futbola Diena 2014" pasākumi notikuši Rīgā, tāpat liela aktivitāte bijusi vērojama Tukumā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā un Liepājā.

Visu reģistrēto pasākumu organizatori saņēma ielūgumus uz 2016.gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēli - Latvija-Islande, kas notiks 10.oktobrī, Skonto stadionā, bet interesantākais pasākums saņems galveno balvu - ceļojumu divām personām ar "AirBaltic" 16.novembrī uz Latvijas izlases spēli pret Nīderlandi Amsterdamā. Savukārt SIA "Autohalle" kādam no radošāko pasākumu organizatoriem uz nedēļas nogali piešķirs jauno Hyundai i40 ar pilnu bāku. Tallink dos iespēju 4 personām doties aizraujošā kruīzā uz Stokholmu, "Piebalgas alus" dāvās savu produkciju, bet veikals "Komanda" piešķirs 100 EUR dāvanu karti inventāra vai ekipējuma iegādei. Dāvanu karti 50 EUR apmērā dāvās arī "Tex Mex". Visi apbalvotie pasākumi no nākamās nedēļas būs atrodami mājas lapā www.futboladiena.lv.

Viens no centrālajiem "Futbola Diena 2014" pasākumiem bija meiteņu futbola diena "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās" 6-12 gadus vecām meitenēm, kas norisinājās 28.septembrī, Rīgas 49.vidusskolas stadionā. Pasākums tika organizēts ar mērķi popularizēt sieviešu futbolu Latvijā, kā arī lai kliedētu stereotipus par to, ka futbols ir tikai vīriešu sporta veids. Kopumā pasākumu apmeklēja ap 150 meiteņu, kas ir ļoti labs apmeklējums sieviešu futbolam Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!