Foto: AFP/Scanpix

Francijas pirmās līgas futbola klubs "AC Monaco", pārdodot četrus pamatsastāva spēlētājus, šovasar nopelnījuši 194 miljonus eiro, ziņo ārzemju mediji.

Vairāk nekā trešo daļu no šīs summas "AC Monaco" saņēma no Anglijas premjerlīgas kluba "Manchester City", kas par 50 miljoniem eiro nopirka pussargu Bernardu Silvu, bet par 57 miljoniem - aizsargu Benžamenu Mendi, raksta portāls GFFN. Monako klubs abus savulaik iegādājās par 15 miljoniem eiro katru.

Cits Anglijas premjerlīgas klubs "Chelsea" no "AC Monaco" par 45 miljoniem eiro iegādājās pussargu Temue Bakaijoko, kurš tika nopirkts par astoņiem miljoniem.

Savukārt Francijas klubam "Paris Saint-Germain" izīrētais "AC Monaco" akadēmijas audzēknis Kiljans Mbapē saviem audzinātājiem atnesīs 180 miljonus eiro, kad nākamvasar parīzieši izpirks viņa līgumu.

Arī britu mediji ziņo par iespaidīgiem darījumiem – transfēru loga pēdējā dienā Anglijas premjerlīgas klubu iztērējuši 210 miljonus streliņu mārciņu, kas ir jauns pēdējās dienas rekords. Iepriekšējais, sasniegts pērn, bija 155 miljoni mārciņu. Kopumā premjerlīgas futbola klubu darījumu apmērs šovasar sasniedzis 1,4 miljardus mārciņu, kas arī ir jauns transfēru rekords.

Lielākie darījumi bija Londonas "Chelsea" pirkums par 35 miljoniem mārciņu - londonieši iegādājās "Leicester City" pussargu Danielu Drinkvoteru, bet "Crystal Palace" par 25 miljoniem izpirka no "Liverpool" tiesības uz aizsargu Mamadu Saho.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!