Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pirmajā otrā apļa spēlē piektdien pagājušās sezonas čempioni Daugavpils "Daugava" izbraukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja kopvērtējuma līderus Rīgas "Daugavu".

Gūtā uzvara ļāva Daugavpils klubam panākt rīdziniekus kopvērtējuma galvgalī.

Vienīgos vārtus spēles 82.minūtē guva Andrejs Kovaļovs.

Maču rīdzinieki pabeidza desmit vīru sastāvā, jo cīņas kompensācijas laikā tika noraidīts aizsargs Raivis Hščanovičs.

Abas komandas šosezon tikās ar čempionāta pirmajā kārtā, kad mačs Daugavpilī noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 0:0.

Pēc ne pārāk veiksmīgā sezonas sākuma Daugavpils "Daugava" izcīnījusi jau četras uzvaras pēc kārtas.

Desmitā kārta turpināsies sestdien, kad "Jelgava" uzņems "Ventspils" futbolistus, bet "Liepājas metalurgs" savā laukumā spēkosies ar "Metta"/"Latvijas Universtāte" vienību. Savukārt svētdien Ilūkstes NSS savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaks" vienību, bet "Jūrmalas" futbolisti mačā, kas risināsies "Daugavas" stadionā Rīgā, spēkosies ar "Skonto".

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijās ar 20 punktiem desmit mačos atrodas Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava". Šīm komandām ar 18 punktiem astoņās spēlēs seko "Skonto" un "Ventspils", bet piektā ar 16 punktiem ir "Liepājas metalurga" vienība.

"Spartaka" kontā ir 13 punkti deviņās cīņās, ar astoņiem punktiem seko "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem astoņās spēlēs ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar vienu punktu deviņos mačos.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!