Foto: F64

Latvijas futbola virslīgas 2013. gada sezona sāksies 29. martā ar "Liepājas metalurga" un "Metta"/LU spēli, par ceturtdien notikušās virslīgas biedru kopsapulces lēmumu ziņo turnīra organizatori.

Sapulcē notika gaidāmās sezonas kalendāra izloze, kura bija komplicētāka kā citas reizes, jo iepriekš tika nolemts, ka čempionāts notiks trīs apļos, bet komandu mājas/izbraukuma spēļu attiecību tika noteikta pēc aizvadītās sezonas rezultātiem. Izloze notika divās daļās, un paredzēja, ka pērnās sezonas pirmo piecu vietu ieguvējas pirmajā un trešajā aplī pa piecām spēlēm aizvadīs savā laukumā, bet otrajā aplī mājās spēlēs četrus mačus, bet piecus izbraukumā. Savukārt komandām, kuras pērn ieņēma 5. līdz 10. vietu, mājas/izbraukuma spēļu attiecība pa apļiem būs 4-5-4.

Izloze lēma, ka čempionāts sāksies ar "Liepājas metalurga" - "Metta"/LU spēli 29. martā, kam sekos Daugavpils "Daugavas" - Rīgas "Daugavas" un FK "Ventspils" - FK "Jelgava" spēles dienu vēlāk. Savukārt 1. kārta noslēgsies 31. martā ar Jūrmalas "Spartaks" - Ilūkste NSS un "Skonto" - FC "Jūrmala" spēlēm.

Pēc izlozes veikšanas komandas uzreiz tika iekļautas iepriekš sagatavotajā kalendāra attiecīgajās pozīcijās, kam sekoja tā pilnveidošana, ņemot vērā stadionu infrastruktūru spēļu aizvadīšanai pavasarī/rudenī, situāciju, kad divām komandām, kuras mājas spēles aizvada vienā stadionā, tika izlozēti vienādi vai nepielīdzināmi spēļu sākumu laiki un citus saistošos apstākļus.

Pilns sezonas spēļu kalendārs tiks publicēts pēc tā apstiprināšanas.

Plānots, ka 2-13. gada sezonas virslīgas čempionāta pēdējā - 27. kārta tiks aizvadīta 9.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!