Foto: F64
Licences nesaņēmušo Latvijas klubu Rīgas "Skonto" un Daugavpils "Daugava" nepiedalīšanās jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā ir par 99% skaidra, aģentūrai LETA uzsvēra biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Kā vēstīts, spēcīgās Rīgas "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" komandas nav saņēmušas licences dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, piektdien apstiprinājusi Latvijas Futbola federācija (LFF). Šis lēmums nozīmē, ka pagājušās sezonas virslīgas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam nav tiesību startēt gaidāmās sezonas čempionātā. Komandām piecu dienu laikā (līdz 14.martam) ir tiesības iesniegt apelāciju, ko pēc tam izskatītu LFF Apelācijas komisija.

Ja apelācijas tiks iesniegtas, tās tiks izskatītas piecu darba dienu laikā, tāpēc galīgais lēmums šajā jautājumā gaidāms vien 20.martā.

"Tomēr mums ir sajūta par 99%, ka virslīgā paliks astoņi klubi, jo šīm komandām būs ļoti grūti iziet Apelācijas komisiju," pauda Tamisārs, atklājot, ka piektdienas virslīgas sēdē pēc LFF lēmuma paziņošanas "Skonto" un "Daugava" klubu pārstāvji to atstājuši, bet pārējie dalībnieki turpinājuši spriest par jaunās sezonas čempionāta kalendāru. "Mums nav variantu, paliek astoņi klubi."

Jauno sezonu bija plānots sākt 14.martā, bet pēc šiem jaunumiem sezonas sākums pārcelts uz 21.martu. Čempionātu ievadošā spēle paredzēta starp "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Liepāja" komandām.

"Liepājas" klubs piektdien oficiāli kļuvis par biedrības "Latvijas Futbola virslīga" biedru, aizstājot vairs neeksistējošo "Liepājas metalurga" komandu.

Jāizceļ, ka "Skonto" un "Daugava" klubiem atteikto licenču dēļ pašlaik aiz virslīgas komandu borta paliek aptuveni 50 futbolisti, jo piektdien noslēdzas spēlētāju pāreju periods.

"Viņi varēs pievienoties vietējiem klubiem vien tad, ja transfēru loga laikā jeb šodien būs lauzts līgums vai arī ja tiks slēgts profesionālais kontrakts," skaidroja Tamisārs.

Kā ziņots, "Skonto" komanda dalībai sacensībās nav pielaista nodokļu parādu dēļ, bet "Daugava" licenci nav saņēmusi, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija.

"Skonto" klubs iesniegs apelāciju un cer, ka tomēr tiks pielaists sacensībām. Klubs zina, kā risināt finanšu jautājumu, un par to LFF ir informēta. Savukārt "Daugavas" līdzšinējie centieni izveidot reāli darbojošos futbola jaunatnes akadēmiju ir bijuši nesekmīgi, taču darbības šajā jautājumā ir veiktas.

Abiem klubiem kā pērnā čempionāta medaļniekiem jaunajā sezonā ir garantēts starts UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, tomēr pašlaik izcīnīto ceļazīmju liktenis vēl nav zināms.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Savukārt Daugavpils "Daugava" līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012.gadā.

Pašlaik dalībai jaunās sezonas čempionātā apstiprināti astoņi klubi.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un 2012.gada čempionus Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!