Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbolists Deniss Rakels izteicis publisku atvainošanos par to, ka aizvadītā gada novembrī U-21 izlasē izcēlies ar nedisciplinētu uzvedību, lietojot alkoholu.

2013.gada novembrī Rakels un vēl četri futbolisti tika atskaitīti no Latvijas U-21 izlases disciplīnas un režīma pārkāpumu dēļ. Pašlaik 22 gadus vecais Rakels pēc tam vairs nesaņēma uzaicinājumu uz valstsvienībām. Šajā sezonā viņš Polijas augstākās līgas komandā Krakovas "Cracovia" astoņās spēlēs guvis divus vārtus, un Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars viņu iekļāva sastāvā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām.

"Par notikumiem U-21 izlasē, pirmkārt, es personīgi gribētu atvainoties komandas galvenā trenera Daiņa Kazakeviča priekšā. Skaidrs, ka esmu vainīgs un es pats toreiz izdarīju nepareizi. Šobrīd esmu priecīgs, ka man iedota otrā iespēja. Atvainoties gribētu arī Latvijas U-21 komandas biedru priekšā par to, ka tajā brīdī pievīlu viņus. Tāpat, protams, vēlos atvainoties arī nacionālās izlases puišu, treneru štāba un tās galvenā trenera Mariana Pahara priekšā. Uzskatu, ka gada laikā esmu pieaudzis," intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam atklāja Rakels. "Saprotu, ka gadu nacionālajā izlasē esmu pazaudējis. Taču šobrīd esmu izkāpis no noteiktas bedres. Esmu sācis regulāri spēlēt, klubā gūstu vārtus. Atkārtošos, esmu ļoti priecīgs, ka man tika iedota otrā iespēja un ceru, ka izmantošu to pilnībā un būšu noderīgs mūsu komandai. Šādas muļķības turpmāk vairāk nedarīšu."

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties nacionālajā izlasē. Prieks satikt komandas biedrus. Visi mani ir sagaidījuši ļoti labi. Galvenais treneris Marians Pahars ir pārliecināts pār savu plānu. Par izsaukumu uz valstsvienību ar mani pāris nedēļas atpakaļ sazinājās tieši viņš. Mums bija gara saruna. Sanāca tā, ka viņš vēlas mani šeit redzēt. Teikšu godīgi, ka es biju nedaudz pārsteigts par zvanu, ņemot vērā ar mani saistītos notikumus," turpināja futbolists.

Latvijas izlase piektdien un nākam pirmdien aizvadīs 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēles pret Islandi un Turciju. Rakels ir novērtējis gaidāmo pretinieku varējumu laukumā.

"Septembrī mājās Polijā skatījos Islandes un Turcijas komandu spēli. Uzskatu, ka Turcija tajā spēlē, manuprāt, nedaudz nenovērtēja pretinieku. Izgāja laukumā nesagatavoti un nesavākušies. Savukārt Islande parādīja lielu potenciālu, kaujinieciskās spējas. Islande uzvarēja pelnīti. Par Islandes izlasi varu teikt tikai to labāko. Arī iepriekšējā kvalifikācijas ciklā pirms Pasaules čempionāta šī komanda tikai izslēgšanas spēlēs piekāpās Horvātijai. Islandes izlasei ir liels potenciāls, un viņi var būt par vieniem no favorītiem arī tādu spēcīgu komandu grupā, kāda šobrīd ir mums. Es teikšu, ka neesmu ļoti pārsteigts par to, ka Islande pārspēja Turciju savās mājās. Uzskatu, ka, lai arī Turcijai ir spēcīga komanda, tomēr tā vairāk nav tā komanda, kas turkiem bija pāris gadus atpakaļ. Tas gan, protams, nenoliedz to faktu, ka arī Turcija ir spēcīga izlase. Abu šo komandu savstarpējā spēlē Islande bija favorīts un laukuma viņi to pierādīja. Būs ļoti grūti gan pret Islandi, gan Turciju. Šobrīd noskaņojamies pret Islandi. Mūsu treneris saka, ka ar 100% gatavību šajā spēlē nebūs pietiekami. Laukumā būs jāizliekas par 150% vai pat 200%, lai cerētu uz pozitīvu rezultātu šajā spēlē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!