Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadītas Latvijas telpu futbola čempionāta 20.kārtas spēles, kurās favorīti tikās ar turnīra tabulā zemāk esošajām vienībām, izcīnot pārliecinošas uzvaras, bet par nelielu intrigu parūpējās vien abi autsaideri – FC "Raita" un ISMA.

"TSI Futsal Team" un FK "Jelgava – Monarch" komandu spēlē "studentiem" pirmajiem mača sestajā minūtē izdevās atklāt rezultātu, tomēr jau līdz pirmā puslaika beigām jelgavnieki ne vien panāca izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā ar 2:1. Otrā perioda sākumā Jelgavas komandai ātri vien izdevās gūt vēl divus bezatbildes vārtus, un mača liktenis faktiski bija izšķirts. Spēles turpinājumā "monarhi" palielināja savu pārsvaru līdz graujošajam 8:1, bet "TSI Futsal Team" mača izskaņā, pēdējās divās minūtēs, trīs vārtus atguva, panākot beigu rezultātu 4:8. Ar "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Morozovs, kurš arī tika atzīts par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās.

Ventspils FK "Honda" uz spēli ar "Raba" vienību bija ieradusies tikai sešu laukuma spēlētāju sastāvā, tādējādi vēl vairāk samazinot tā jau mazās izredzes uz labvēlīgu iznākumu. Brīnumi nenotika – neskatoties uz līdzīgo pirmo puslaiku, kas noslēdzās neizšķirti 2:2, beigu beigās favorīti izcīnīja vairāk nekā pārliecinošu uzvaru 11:4. Par mača lūzumu punktu kļuva 26.minūte, kad sarkano kartīti par pēdējās cerības sodu nopelnīja vienīgais atbraukušais ventspilnieku vārtsargs Jevgeņijs Siromolotovs. Spēlējot vairākumā "rabieši" ātri vien paaugstināja rezultāta starpību līdz 5:2, bet pēc tam ventiņu vārtos raidīja vēl sešas bumbas.

Interesanti, ka, neskatoties uz neveiksmi, pēc "TSI Futsal Team" zaudējuma Jelgavas komandai, ventspilnieki nodrošinājuši piekto vietu.

Trīs vārtu guvumi uzvarētāju rindās Dmitrija Zabarovska rēķinā.

Čempioni FK "Nikars" 20.kārtas spēlē pret RTU sāka vairāk nekā pārliecinoši, jau piektajā minūtē panākot 2:0. Tādā pat intensitātē Aleksandra Dibrivnija padotie arī turpināja, līdz puslaika beigām paaugstinot rezultāta starpību līdz 5:0, bet mača 27.minūtē tablo vēstīja jau 8:0. Atlikušajā laikā FK "Nikars" guva vēl trīs vārtus, "studenti" – divus, līdz ar to "noformējot" spēles beigu rezultātu 11:2.

"Hat-trick" Igora Avanesova, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju "Nikars" rindās, un Igora Dacko rēķinā. Dacko tādējādi vēl vairāk nostiprinājies rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā. Uzbrucēja rēķinā 31 precīzs sitiens, kas ir par tieši desmit vairāk nekā tuvākajam sekotājam Igoram Lapkovskim (FK "Jelgava – Monarch").

Intriga bija sagaidāma kārtas pēdējā mačā starp ISMA un FC "Raita" vienībām, jo šī bija klātienes cīņa par pirmspēdējo, septīto, vietu. Pirms spēles abiem autsaideriem bija identisks punktu skaits – pa desmit.

Trīs ceturtdaļas spēles tik tiešām ritēja saspringtā cīņā, rezultātam mainoties te par labu vienai komandai, te par labu otrai, turklāt nevienai no vienībām neizdevās atrauties divu vārtu atstatumā - 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4. Par lūzuma punktu uzskatāmas spēles 33. un 34. minūte, kad Aleksejs Vasiļjevs īsā laikā divas reizes pārspēja ISMA vārtsargu Vadimu Avdejevu, panākot savai komandai divu vārtu pārsvaru – 6:4. Pēc šāda pavērsiena augstskolas komanda nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, taču glābt spēli tai vairs neizdevās, tieši pretēji – FC "Raita" guva vēl divus vārtus, panākot mača beigu rezultātu 8:4. Līdz ar to FC "Raita" vīri sev nodrošinājuši vismaz septīto vietu, bet ISMA, līdzīgi kā pērn, paliek astotajā vietā.

Pēdējās, 21.kārtas spēles tiks aizvadītas 13. un 17.aprīlī, bet vēl līdz tam – 9.aprīlī – Ventspilī un Jelgavā tiks izspēlēti atliktie 19.kārtas mači FK "Honda" pret RTU un FK "Jelgava – Monarch" pret FK "Nikars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!