Foto: Shutterstock

Iepriekšējo divu gadu valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas mačā ar 3:0 (0:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) futbolistus, divus vārtus gūstot jūrmalnieku spēlējošajam ģenerāldirektoram Edgaram Gauračam.

"Spartaks" izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, bet "Metta"/LU šis bija otrais zaudējums tikpat mačos.

Pirmajā puslaikā Kauguru vidusskolas stadionā notikušajā mačā laukumā bija līdzīga spēkošanās, abām vienībām izveidojot vairākus "pusmomentus", kurus pārvērst vārtu guvumos neizdevās. Neskatoties uz to, sāncenši nekautrējās veidot uzbrukumus.

Savukārt otro puslaiku labāk sāka "Metta"/LU, tomēr pēc tam iniciatīvu pārņēma "Spartaks". Bumba pirmo reizi viesu vārtos pabija 53.minūtē pēc Alekseja Višņakova sitiena, taču pirms tā tika fiksēta aizmugure, tāpēc vārtu guvums netika skaitīts. Tikmēr vēl pēc minūtes Gauračs, kurš laukumā bija devies uz maiņu vien pirms divām minūtēm, atklāja rezultātu.

Tieši "Spartaka" līderis pārsvaru arī dubultoja, pēc centrējuma panākot 2:0, savukārt punktu cīņai pielika aizsargs Mārcis Ošs, kurš spēles pēdējā minūtē pārspēja savu brāli Dāvi Ošu, kurš sargā "Metta"/LU vārtus.

Jūrmalas komandā šajā mačā debitēja Krievijas futbolists Jevgeņijs Kobzars, uzbrucējam laukumā uz maiņu nākot 83.minūtē. Iepriekš šis futbolists pārstāvēja Igaunijas klubu Tallinas "Levadia".

Abas komandas sezonu pirms nedēļas sāka ar zaudējumiem. "Spartaks" viesos ar 0:1 zaudēja "Jelgavai", bet "Metta"/LU pretinieku laukumā ar 1:3 atzina RFS komandas pārākumu.

"Spartaku", kas pagājušajā sezonā saskārās ar finansiālām problēmām, starpsezonā piemeklējušas būtiskas izmaiņas. Par tās galveno treneri iecelts Uzbekistānas speciālists Samvels Babajans, kuram gan dzimtenē tika piespriesta mūža diskvalifikācija, jo viņš manipulējis ar futbolistu līgumiem. Bez tam nav skaidrības, vai viņam ir UEFA trenera licence, jo pirmajā kārtā Jūrmalas klubu vadīja Dmitrijs Kalašņikovs.

Savukārt savu sastāvu čempioni papildināja ar pieredzējušajiem aizsargiem Gintu Freimani un Mārci Ošu, kā arī pussargiem Alekseju Višņakovu, Juriju Žigajevu un Andreju Kovaļovu, kā arī vārtsargu Andreju Pavlovu. Tiesa, vienībā vairs nav iepriekšējās sezonas virslīgas labākā futbolista, krievu pussarga Jevgēņija Kozlova.

"Spartaka" ģenerāldirektors un vienlaikus arī uzbrucējs Edgars Gauračs pirms sezonas neslēpa, ka komandas mērķis ir aizstāvēt pērn izcīnīto čempiontitulu, kā arī sekmīgi cīnīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

Tikmēr "Metta"/LU ar nopietnām izmaiņām sastāvā nav izcēlusies, joprojām iespējas dodot savas futbola skolas audzēkņiem. Šī komanda pērn turnīru noslēdza pēdējā - septītajā - vietā, pēc tam vietu virslīgā nosargājot pārspēlēs.

Abas komandas marta vidū tikās pirmssezonas sagatavošanās turnīra "Virslīgas kauss" pusfinālā, tajā ar 1:0 uzvarot "Spartakam". Savukārt iepriekšējā virslīgas sezonā četros savstarpējos mačos jūrmalnieki izcīnīja četras uzvaras.

Jau vēstīts, ka virslīgas otrā kārta sākās piektdien, kad "Ventspils" mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Jelgavu", abus vārtus gūstot Adeleki Akinjemi.

Otrās kārtas noslēgumā svētdien galvaspilsētas derbijā "Riga" RTU stadionā tiksies ar RFS, kamēr "Liepāja"/"Mogo" savā laukumā eksaminēs virslīgas jaunpienācēju "Valmiera Glass"/ViA.

Pirms svētdienas spēlēm kopvērtējumā pirmajā vietā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir "Ventspils", bet tai seko RFS, "Liepāja"/"Mogo", "Spartaks" un "Jelgava", kam ir pa trīs punktiem, taču pirmās divas vienības aizvadījušas pa vienam mačam.

Pārējās vienības - "Riga", "Valmiera Glass"/ViA" un "Metta"/"Latvijas Universitāte" pie punktiem pagaidām vēl nav tikušas.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!