Foto: F64

Latvijas futbolists Edgars Gauračs trešdien guva uzvaras vārtus savā debijas mačā Šveices spēcīgākās līgas komandas "Aarau" sastāvā.

Pateicoties Gaurača vārtiem, viņa un Latvijas izlases aizsarga Naura Bulvīša pārstāvētā "Aarau" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja valstsvienības pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvēto "Sion" vienību.

26 gadus vecais Gauračs debiju Šveices kluba rindās piedzīvoja, laukumā dodoties uz maiņu dueļa 67.minūtē, bet ar vārtiem viņš izcēlās 84.minūtē, kad no nepilniem 20 metriem raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī.

Tikmēr Bulvītis un Vaņins šai spēlei nebija pieteikti traumu dēļ - Bulvītis ārstē pirmās kārtas mačā gūtu deguna lūzumu, bet Vaņins treniņā guvis ceļgala savainojumu.

Kā zināms, Gauračs "Aarau" rindas papildināja jūlija vidū, kad uz ilgstošām īres tiesībām tajā nonāca no Latvijas kluba Jūrmalas "Spartaks".

Gauračs pirms šīs sezonas papildināja "Spartaka" rindas, Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā 16 spēlēs gūstot 14 vārtus.

Gauračs pagājušajā ziemā atstāja Krievijas pirmās līgas komandu Maskavas "Torpedo", pievienojoties "Spartaka" vienībai. Kā vienu no aiziešanas iemesliem Gauračs izteica vēlmi tikt pie regulāras spēļu prakses, lai varētu atgriezties Latvijas izlasē.

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Aarau" ar divās spēlēs izcīnītiem trim punktiem ir trešā, kamēr "Sion" ar vienu punktu desmit klubu konkurencē ir astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!