Foto: Scanpix

Zaudējumu Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda, kas izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Liverpool" vienībai.

Gorkšs, kā ierasts, laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Vienīgos vārtus 29.minūtē guva Jamaikas pussargs Rahīms Stērlings.

"Reading" komanda iepriekšējās divās premjerlīgas spēlēs bija cīnījusies neizšķirti, bet pie uzvarām tā šosezon vēl nav tikusi.

Pēc šīs spēles premjerlīgas kopvērtējumā "Reading" ar trim punktiem septiņās cīņās saglabāja 18.vietu, taču komanda aizvadījusi par spēli mazāk nekā vairums tās tiešo konkurentu.

Tikmēr līdervienība ar 22 punktiem astoņās spēlēs ir Londonas "Chelsea", kas sestdien 4:2 (1:0) viesos pārspēja Totenhemas "Hotspur" komandu. Divus vārtus uzvarētāju labā guva spānis Huans Mata.

Uzvaras sestdien svinēja arī abi Mančestras klubi. Pašreizējie čempioni "City" viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja Vestbromvičas "Albion", uzvaras vārtus 90.minūtē gūstot bosnietim Edinam Džeko, bet "United" savā laukumā ar 4:2 (2:1) uzvarēja Stokas "City", divreiz izceļoties Veinam Rūnijam.

Abi Mančestras klubi kopvērtējumā ar 18 punktiem dala otro un trešo vietu.

Kā ziņots, Gorkšs ir pirmais Latvijas spēlētājs nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā premjerlīgas spēlēs. Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā nebija piedalījies kopš 2004./2005.gada sezonas, kad "Southampton" komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā.

"Reading" komandai premjerlīgā atgriezusies pēc četru sezonu pārtraukuma.

Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR). Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš vienībai izrādījās lieks.

Aizvadītajā sezonā Gorkšs "Reading" sastāvā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus.

Pievienojoties "Reading", ar 31 gadus veco Gorkšu tika noslēgts līgums uz trijiem gadiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!