Foto: LETA

Pateicoties pieredzējušā aizsarga Kaspara Gorkša vārtu guvumam mača beigās, ambiciozā "Riga" piektdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta spēlē ar 2:1 (0:1) pieveica pēdējos mēnešos neveiksmīgi spēlējošo "Jelgavu".

Šis mačs veiksmīgāk iesākās "Jelgavai", jo tai piederēja iniciatīva, kas arī vainagojās panākumiem, jo 39. minūtē jelgavniekus vadībā pēc stūra sitiena izvirzīja Mārcis Ošs.

Tiesa, otrajā puslaikā spēle pilnībā izmainījās, jo "Riga" bija pārņēmusi kontroli pār šo maču, kamēr "Jelgava" tikpat kā netraucēja rīdzinieku vārtsarga Vladislava Kurakina Modrību. Tikmēr viesiem bija iespēja pēc iespējas, un viena no tā tika izmantota 61.minūtē, kad ar lielisku sitienu vārtu devītniekā izcēlās Bogdans Vaščuks.

Arī turpinājumā "Riga" turpināja kontrolēt spēles gaitu, turklāt 88.minūtē pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sita pieredzējušais Latvijas izlases kapteinis Gorkšs.

Jau kompensācijas laikā pie teicamas iespējas izraut neizšķirtu tika "Jelgava", jo uz pretinieku vārtiem tika nozīmēts brīvsitiens, taču Oša sitiens trāpīja "sieniņā", tāpēc mājiniekiem šī spēle bija jānoslēdz ar zaudējumu.

"Jelgavas" futbolisti iepriekšējo uzvaru virslīgā izbaudīja pirms vairāk nekā diviem mēnešiem, kad uzveica "Metta"/"Latvijas Univeristāte" komandu. Nākamajās septiņās virslīgas spēlēs piedzīvoti pieci zaudējumi un divas reizes nospēlēts neizšķirts. Jūlija sākumā gan tika izcīnīts viens panākums, Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 8:0 sagraujot "komanda.lv" pirmās līgas vienību "Jēkabpili".

Augusta sākumā "Jelgava" no galvenā trenera amata atbrīvoja moldāvu speciālistu Aleksandru Kurtejanu, kura pienākumus patlaban pilda Dāvis Caune.

Savukārt rīdzinieki pēc trīs zaudējumu sērijas virslīgā tagad guvuši divas uzvaras un reizi nospēlējuši neizšķirti. Arī Rīgas klubs augusta sākumā šķīrās no galvenā trenera, no amata atbrīvojot krievu speciālistu Jevgēņiju Perevertailo, kura vietā stājies bijušais Slovēnijas izlases stūrmanis Slavišs Stojanovičs.

Rīdziniekiem šajā mačā nevarēja palīdzēt pussargs Oļegs Laizāns, kurš iepriekšējā duelī nopelnīja sarkano kartīti un saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju. Zīmīgi, ka Laizāns arī jūlija beigās notikušajā virslīgas mačā nopelnīja sarkano kartīti, kā rezultātā saņēma divu spēļu diskvalifikāciju un laukumā atgriezās tikai pirmdien, komandai nospēlējot neizšķirti 1:1 ar RFS.

Šosezon komandas tikušās trīs reizes un visos mačos pārāka bijusi "Riga".

Abas komandas 13. septembrī spēkosies arī šīs sezonas Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Vēl 20. kārtas ietvaros sestdien "Ventspils" savā laukumā uzņems RFS, bet kopvērtējuma vicelīdere "Liepāja"/"Mogo" savu skatītāju priekšā duelēsies ar pirmās vietas turētāju un pērnās sezonas čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 31 punktu 15 mačos joprojām ir čempione Jūrmalas "Spartaks", kurai četrus punktus zaudē "Liepāja"/"Mogo" un "Riga", bet ar 24 punktiem seko "Ventspils".

Tikmēr RFS ir 20 punkti, bet 18 punktus nopelnījusi "Jelgava". Savukārt turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Virslīgas astotā komanda "Babīte"/"Dinamo" pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!