Foto: LFF

Viens no pieredzējušākjiem Latvijas futbola izlases spēlētājiem Kaspars Gorkšs ir ļoti motivēts sasniegt pozitīvu rezultātu gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlē pret Šveici, jo vēlas pierādīt, ka kvalifikācijas turnīra sākums bija neveiksmīga apstākļu sakritība, savukārt Latvijas izlases pašreizējais modelis spēj sagādāt pārsteigumu arī mačos pret tabulā augstāk esošajām komandām

Kā zināms, Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

"Neskatoties uz pašreizējo situāciju tabulā, mēs vēlamies iet uz priekšu un tuvākajās spēlēs sasniegt maksimālo rezultātu," intervijā Šveices laikrakstam "Le Matin" sacīja Kaspars Gorkšs, kurš spēlējis pret ar Šveici arī 2008. gadā Sanktgallenē un 2009. gadā Rīgā. "Sportā vienmēr galvenais mērķis ir uzvara. Esam ieradušies Šveicē ar pozitīvu noskaņojumu. Vēlamies pierādīt, ka kvalifikācijas cikla sākums bija neveiksmīga apstākļu sakritība. Mēs vēlamies pierādīt paši sev, mūsu faniem un tuviniekiem, ka mēs esam labāka komanda par mūsu pašreizējo vietu tabulā."

"Šveices izlasē spēlē futbolisti, kas pārstāv Eiropas vadošos klubus. Šī ir ļoti augstas kvalitātes komanda. Mēs apzināmies, cik grūts uzdevums mūs sagaida. Futbolā viss ir iespējams, tāpēc mēs noteikti būsim noskaņoti sagādāt pārsteigumu un cīnīties par uzvaru," uzsver Gorkšs.

Kā zināms, Latvijas izlase 25. martā Ženēvā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē sacentīsies ar Šveici, bet 28. martā Tbilisi pārbaudes mačā tiksies ar Gruziju.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

Kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice četrās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus, bet tai ar deviņiem punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar četriem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet četrus zaudējumus tikpat mačos piedzīvojusi Andora.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!