Foto: F64

Ar gūtiem uzvaras vārtiem sestdien Grieķijas futbola čempionātā izcēlās Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kura pārstāvētā komanda Iraklijas "Ergotelis" viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja "Veria" vienību.

Gorkšs pretinieku vārtsargu pārspēja mača 14.minūtē. Tā kā turpmākajā mača gaitā vārti netika gūti, tad latvieša precīzais sitiens bija arī spēles uzvaras vārti. Latvijas izlases aizsargs laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Šis bija Gorkša otrais vārtu guvums sestajā spēlē jaunās komandas sastāvā.

Kā ziņots, Gorkšs janvāra pēdējās dienās ar "Ergotelis" komandu, kurā iepriekš karjeras laikā spēlējis arī Māris Verpakovskis, noslēdza līgumu līdz 2016.gada vasarai.

Grieķijas čempionāts atsācies pēc tam, kad līdzjutēju vardarbības dēļ tas tika pārtraukts nedēļu. Šobrīd šajā līgā mači notiek bez fanu klātbūtnes.

Gorkšs kopš pērnās vasaras bija brīvais aģents, kad viņam noslēdzās līgums ar Anglijas otrās līgas - "Championship" - komandu "Reading". Kopš tā laika viņš spēļu praksi bija guvis vienīgi Latvijas izlases rindās, kā arī trenējies ar pašmāju klubu "Skonto", bet Anglijā viņš atgriezās decembra pirmās nedēļas nogalē, sākot spēlēt trešās līgas - "League One" - komandā Kolčesteras "United". Latvietis ar Kolčesteras komandu noslēdza īstermiņa līgumu, bet janvārī tas uz īstermiņa nosacījumiem tika pagarināts atkal.

Anglijā aizsargs spēlēja kopš 2006.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandas "Auda" un "Ventspils", kā arī spēlēja Zviedrijā.

Jau ziņots, ka šajā nedēļā Grieķijas valdība nolēma atsākt valsts futbola čempionāta spēles pēc tam, kad tā bija uz laiku apturējusi profesionālo līgu darbību dēļ vardarbīgajiem incidentiem starp Pireju "Olympiakos" un Atēnu "Panathinaikos" faniem, kuri norisinājās februāra beigās. Neskatoties uz to, spēles pagaidām tiek aizvadītas slēgtos stadionos.

"Ergotelis" komanda ar 25 punktiem 26 spēlēs Grieķijas čempionātā saglabājusi 15.vietu 18 klubu konkurencē. Sezonas izskaņā no augstākās līgas automātiski izkritīs divas vājākās komandas, bet 16.vietas ieguvējai būs jāpiedalās pārspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!