Foto: LETA

Lai arī mačā pret Nīderlandes izlasi tika piedzīvota smaga sagrāve, tā visai Latvijas futbola izlasei ir ļoti vērtīga mācība, uzskata valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā svētdien izbraukumā ar rezultātu 0:6 pārliecinoši atzina spēcīgās Nīderlandes valstsvienības pārspēku. Nīderlandes izlases labā divus vārtus Arjēns Robens un Klāss Jans Huntelārs, bet reizi izcēlās Robins van Pērsijs un Džefrijs Bruma.

"Ir grūti atskatīties uz maču un nepateikt ko rupju. Nekad nav patīkami zaudēt, it īpaši ar šādu rezultātu. Neviens nedodas laukumā, rēķinoties ar šādu iznākumu," Gorkša teikto teikto citē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA). "Futbols ir jocīga spēle. Mēs zinājām, ka iespēju gūt vārtus nebūs daudz, tāpēc no mums bija atkarīgs, vai tās retās izdevības spēsim izmantot. To mēs nepratām un tā vietā ielaidām daudzus vārtus."

"Šī mums visiem ir mācība. Lai arī nepatīkama, tā vienalga paliek mācība," izcēla centra aizsargs. "Katram futbolā ir savas labās un sliktās dienas. Labās dienas ir jācenšas izbaudīt, bet no sliktajām, kāda mums bija šī, ir jāmācās."

Ja Latvija FIFA rangā šobrīd atrodas 99.vietā, Nīderlande, kas šovasar Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja trešo vietu, tajā ieņem augsto piekto vietu.

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā septembrī izbraukumā cīnījās 0:0 ar Kazahstānu. Turpinājumā oktobrī savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Islandei, kā arī nospēlēts 1:1 ar Turciju.

Kvalifikācijas cikla pirmā apļa noslēgumā 2015.gada 28.martā Latviju sagaida spēle Čehijā.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām Čehija ir līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, bet ar deviņiem punktiem seko Islande. Seši punkti ir Nīderlandes kontā, Turcija tikusi pie četriem punktiem, Latvija ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz Kazahstāna.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!