Foto: LETA

Anglijas komanda "Reading", kas nākamajā sezonā spēlēs Anglijas premjerlīgas futbola čempionātā, vēlējusies iegādāties Latvijas uzbrucēju Artjomu Rudņevu, intervijā "Sporta Avīze" pastāstīja vienības latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs.

Atgādinām, ka Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda šajā sezonā triumfējā Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā – "Championship" – un garantēja vietu premjerlīgā. Kā stāstīja Latvijas futbolists, tad "Reading" vienība pirms nākamās sezonas vēlas papildināties ar pieciem spēlētājiem un starp kandidātiem bija arī Rudņevs, kurš jau pievienojies Vācijas bundeslīgas komandai Hamburgas SV.

"Zinu, ka gribēja nopirkt Artjomu Rudņevu, bet bija jau par vēlu. Viņš jau bija parakstījis līgumu ar Hamburgas klubu," teica Gorkšs. "Cik sapratu, viņi pēdējā brīdī pat bija gatavi mēģināt pārsist cenu, taču Artjomam jau bija kaut kāda vienošanās ar Hamburgas klubu. "Reading" Rudņevam droši vien iedotu labākus individuālos nosacījumus. Tādā veidā, iespējams, arī gribēja viņu pārpirkt, bet es neesmu par to pārliecināts."

"Salīdzinot ar Vāciju, Anglijā futbolistiem arī ir lielākas algas. Tikmēr Vācijā, šķiet, klubi ir gatavi vairāk maksāt par transfēriem," skaidroja Gorkšs.

Tikmēr runājot par aizvadīto sezonu, Gorkšs atzina, ka ir nedaudz pārsteigts, ka "Reading" uzvarēja "Championship" turnīrā, jo, kad viņš pievienojās komandai, tā kopvērtējumā bija tikai 14. vietā, turklāt no līderes "Southampton" vienības atpaliekot 18 punktus.

"Vienubrīd bijām pat izkrišanas zonā. Godīgi sakot, viens brīdis bija tāds... Ambīcijas tikt premjerlīgā, protams, bija, taču, ja man tajā laikā par to būtu prasījuši, es teiktu, ka "play-off" – tas gan būtu forši... Bet tad viena, otra un trešā uzvara pēc kārtas, un arvien vairāk sākām domāt, ka premjerlīgā tomēr varam tikt pa tiešo. Jo tuvāk nāca sezonas finišs, tas kļuva arvien skaidrāks mērķis," stāstīja Latvijas aizsargs.

Atgādinām, ka aizvadītajā sezonā Gorkšs premjerlīgā palīdzēja iekļūt Londonas "Queens Park Rangers", tomēr pirms šīs sezonas viņš tika pārdots "Reading" vienībai. Viņš atzina, ka komandu mainīšana pirms sava sapņa piepildīšanas – spēlēšanas premejerlīgā neesot bijusi viegla.

"Pirmais ir apziņa, ka jātiek pāri, ka šogad laikam savu sapni nepiepildīsi, ka jāpārslēdzas pēc iespējas ātrāk, lai tur, kur vēlies tikt, nonāktu jau ar jauno komandu. Galvenais, tikt pāri tam, ka šoreiz tas neizdevās, bet tikpat labi tas var izdoties pēc gada, diviem vai trim, ka tas nav pasaules gals," intervijā "Sporta Avīzei" stāstīja Gorkšs.

Pirms pievienošanās "Reading" komandai par Gorkšu interesējušās vairākas "Championship" komandas. Viņu gandrīz iegādājās "Southampton", bet pēdējā brīdī par vienu miljonu mārciņu iegādājās "Reading".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!