Bijušais Latvijas futbolists Kaspars Gorkšs savas karjeras labākajā sezonā, pārstāvot Anglijas premjerlīgas klubu "Reading", esot pelnījis vairāk nekā vienu miljonu mārciņu, sportists sacīja raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Gorkšs šobrīd jau noslēdzis karjeru un kandidē uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu, bet raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" viņš pastāstīja arī par savas karjeras labāko gadu finansiālajā ziņā.

"Es nezinu, cik esmu nopelnījis karjeras laikā, jo nekad uz to tā neesmu skatījies. Es varu pateikt, ka vienu sezonu es pelnīju pāri miljonam pirms nodokļu atvilkšanas. Tā bija viena sezona. Visās pārējās sezonās tās summas drastiski atšķīrās. Premjerlīga ir ļoti daudzus soļu priekšā pārējām līgām, kur esmu spēlējis," viņš stāstīja.

Pāri miljonam mārciņu Gorkšs pelnīja "Reading" komandas sastāvā 2012./2013. gada sezonā, kad komanda spēlēja premjerlīgā. Viņš premjerlīgā aizvadīja 14 spēles, laukumā pavadot 1260 minūtes un gūstot vienus vārtus. Gorkšs bija piektais Latvijas futbolists, kurš spēlējis Anglijas premjerlīgā.

Anglijā aizsargs pārstāvēja arī "Blackpool", Londonas "Queens Park Rangers" (QPR), Vulverhemptonas "Wanderers" un Kolčesteras "United", bet savas karjeras pēdējos gados viņam bieži nācās mainīt komandas Čehijas komandā Prāgas "Dukla", grieķu Iraklijas "Ergotelis", kā arī Latvijas vienībā "Liepāja" un "Riga FC".

Portāls "transfermarkt.com" aprēķina futbolistu tirgus vērtību naudas izteiksmē, un Gorkšs savas karjeras labākajos gados esot bijis 900 tūkstošus mārciņu vērts. Pats bijušais Latvijas izlases kapteinis neuzskata, ka šāda spēlētāju vērtības aprēķināšana ir pareiza.

"Es domāju, ka šādi vērtēt futbolistu pēc transfēru summām ir ļoti subjektīvi. Ja komandai ir vajadzīgs kreisais aizsargs, tad viņš šai komandai būs vērtīgāks par, piemēram, Gorkšu. Tajā pašā laikā, ja komandai būs vajadzīgs centra aizsargs, tad es varētu pakāpties augstāk šajā rangā. Šie rangi ir kaut kas līdzīgs manām diskusijām ar manu dēlu par to, kurš ir labāks – Krištianu Ronaldu vai Lionels Mesi. Te ir gaumes un nepieciešamības jautājums, jo spēlētāju raksturojošo elementu ir ļoti daudz," savu viedokli pauda Gorkšs

LFF prezidenta amata kandidāts arī uzskata, ka naudas loma futbolā ir kļuvusi tik liela, ka pats sports sāk palikt otršķirīgs.

"Sports kļūst arvien maznozīmīgāks. Futbols kā spēle aug, futbola nozīme palielinās, bet tieši sporta daļa kļūst par izrādi. Lielie klubi ir reāli biznesa zīmoli, kuri domā, kā nopelnīt pēc iespējas vairāk naudas. TOP komandu līmenī mēs arvien vairāk ejam Amerikas virzienā, kur komanda ir naudas pelnāmā mašīna, bet pati spēle ir tikai parādīšanās," uzskata Gorkšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!