Foto: AP/Scanpix
Grieķijas futbola izlasi turpmāk vadīs urugvajietis Serhio Markarians, paziņojusi Grieķijas Futbola federācija.

70 gadus vecā armēņu izcelsmes speciālista galvenais uzdevums ir aizvest Grieķijas izlasi līdz 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Ja šis uzdevums tiks izpildīts, līgums ar treneri automātiski tiks pagarināts līdz tā paša gada jūlijam, respektīvi, Eiropas čempionātam. Pirmā spēle pie komandas vadības grožiem viņam būs 29.maijā, kad Grieķijas izlase izbraukumā Budapeštā aizvadīs EURO 2016 kvalifikācijas spēli pret Ungāriju.

Šobrīd, pēc aizvadītiem četriem EURO 2016 kvalifikācijas mačiem, F grupas kopvērtējumā Grieķija ieņem pēdējo vietu, atpaliekot pat no Fēru salām.

Markarianam ir ilga pieredze darbā ar Grieķijas superlīgas futbola klubiem "Iraklis", "Panathinaikos" un "Ionikos". Kopumā Grieķijā viņš nostrādājis četras sezonas. Markariana iepriekšējais amats bija Peru izlasē, kuru viņš vadīja no 2010. līdz 2013. gadam. Divreiz Markarians bijis Urugvajas izlases galvenais treneris.

Iepriekšējais Grieķijas izlases treneris Klaudio Ranjēri no šā amata atteicās pagājušā gada novembrī, nostrādājis tajā tikai četrus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!