Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlase ļoti labi nosedz laukuma vidusdaļu, uzskata Gruzijas valstsvienības galvenais treneris Vladimīrs Veiss.

Latvijas futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas ceturtajā mačā savā laukumā uzņems Gruzijas valstsvienību, lūkojot tikt pie pirmās uzvaras turnīrā.

"Latvijai turnīra tabulā ir mazāk punktu nekā vajadzētu būt šādas kvalitātes komandai. Izlasei ir jauns treneris, kurš izmanto 4-4-2 shēmu. Komanda ļoti labi nosedz laukuma vidusdaļu un labi var izmantot standartsituācijas. Abas komandas cīnīsies par uzvaru, domāju, līdzjutēji redzēs skaistu futbolu," pirmsspēles preses konferencē stāstīja Veiss.

Gruzija uzvaras gadījumā nodrošinās pirmo vietu grupā un līdz ar to arī ceļazīmi uz nākamo kārtu.

"Pagaidām vēl visām izlasēm ir matemātiskas iespējas izkļūt no grupas. Skatāmies tikai uz savu sniegumu un centīsimies dabūt pozitīvu rezultātu. Pretinieki spēlē labi, tāpēc esam gandarīti, ka neielaižam vārtus. Kļūstam spēcīgāki un futbolisti vairāk saprot, ko no viņiem grib," skaidroja slovāku speciālists.

Viņš paredz, ka komandas sākumsastāvā varētu būt nelielas izmaiņas.

"Nogurums vai taktiskais plāns varētu ieviest izmaiņas sākumsastāvā. Maiņas būs atkarīgas no spēles rezultāta, kas ir ļoti svarīgs. Spēlēsim oficiālo maču, nevis pārbaudes spēli, tāpēc nav īstais laiks eksperimentiem. Šobrīd vēl nedomājam par nākamo kārtu, jo savu mērķi vēl neesam sasnieguši. Viss ir mūsu rokās, tāpēc otrdienas spēle ir ļoti svarīga," stāstīja Veiss.

Tikmēr Gruzijas izlases aizsargs Gurams Kašija slavēja Latvijas izlases spēles organizētību.

"Pirmajā mačā viņi sagādāja nelielas problēmas. Pret šādām komandām, kas labi aizsargājas, spēlēt ir bīstami. Cerams, ka būs atklāts uzbrukuma futbols, kas patīk skatītājiem," secināja Kašija.

"Šobrīd nedomājam par nākamo kārtu un koncentrējamies tikai mačam ar Latviju. Esam motivēti gūt pēc iespējas vairāk punktu, kas palīdzētu iegūt priekšrocības nākamajā kārtā un izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas čempionātu," teica futbolists.

Dalību UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase sāka ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savās mājās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru un viesos ar 0:1 zaudēja Gruzijai, bet oktobrī savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Kazahstānu. Tikmēr Gruzija ir grupas līdere, gūstot uzvaras arī pret Kazahstānu (2:0) un Andoru (3:0).

Pēc trīs kārtām šajā grupā Gruzijai ir deviņi punkti, bet Latvijai, Andorai un Kazahstānai pa diviem.

Grupas uzvarētāja nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!