Foto: AP/Scanpix/LETA

Berlīnes kluba "Hertha" futbolisti sestdien pirms Vācijas bundeslīgas mača nometās uz ceļa, tādējādi vēršoties pret rasismu un vardarbību, vēsta aģentūra AP.

"Mēs vēlējāmies iestāties pret rasismu," pēc mača, kurā "Hertha" futbolisti ar rezultātu 0:2 atzina Gelzenkirhenes "Schalke 04" pārākumu, pauda komandas kapteinis Pērs Skjelbreds.

"Hertha" sākumsastāva futbolisti laukumā nometās uz ceļa un sadevās elkoņos, bet viņu piemēram sekoja arī laukuma malā esošie rezervisti un treneru korpuss.

""Hertha" iestājas par toleranci un atbildību! Par tolerantu Berlīni un atvērtu sabiedrību, tagad un vienmēr!" tviterī rakstīja klubs.

""Hertha" iestājas par dažādību un nostājas pret vardarbību. Šī iemesla dēļ mēs vienojamies protestā ar ASV atlētiem, ieņemot pozīciju pret rasismu," pirms spēles vairāk nekā 50 tūkstošiem klātesošo fanu pavēstīja stadiona diktors.

Kluba rīcība demonstrēja solidaritāti ar ASV Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājiem, kuri, vēršoties pret policijas brutalitāti pret melnādainajiem iedzīvotājiem, kā arī sociālo nevienlīdzību ASV, pirms spēles himnas laikā nometas uz viena ceļa, apsēžas vai sadodas elkoņos ar komandas biedriem.

Pērn šādu kustību aizsāka NFL spēlētājs Kolins Kaperniks, bet šosezon viņa paraugam pievienojusies vēl virkne sportistu, izsaucot ASV prezidenta Donalda Trampa nepatiku.

"Es vēroju Kolinu Kaperniku un domāju, ka tas ir briesmīgi. Tad tas kļuva par arvien lielāku un lielāku notikumu. Godīgi sakot, NFL vajadzēja viņu diskvalificēt uz vienu spēli un viņš nekad vairs tā nedarītu," medijam "Fox News" teica Tramps. "Viņi varēja viņu diskvalificēt uz divām spēlēm un tad trijām un pat visu sezonu, ja viņš vēl tā rīkotos. Nebūtu bijusi problēma. Bet es jums saku, jūs nedrīkstat izrādīt necieņu pret mūsu valsti, karogu un himnu. Jūs tā nedrīkstat darīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!