Foto: Reuters/Scanpix
Pazīstamais Nīderlandes futbola speciālists Gūss Hidinks, kurš šonedēļ atkāpās no ambiciozās Krievijas premjerlīgas komandas Mahačkalas "Anži" galvenā trenera amata, saņēmis sešu spēļu diskvalifikāciju.

Savā pēdējā mačā, kad "Anži" Krievijas čempionāta otrās kārtas cīņā ar 1:2 piekāpās Maskavas "Dinamo" vienībai, Hidinks pagrūdis spēles ceturto tiesnesi. Tas notika pēc epizodes, kad uz "Anži" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens un Andrejs Voroņins guva uzvaru nesošos vārtus.

Trešdien Krievijas Futbola federācija lēmusi vairs valstī nestrādājošajam trenerim piespriest diskvalifikāciju.

Kā ziņots, par jauno "Anži" galveno treneri apstiprināts līdzšinējais Hidinka asistents Renē Melenstēna.

Pirms tam jūnijā Hidinks ar "Anži" vienojās par līguma pagarināšanu vēl uz sezonu.

Aizvadītajā sezonā 66 gadus vecais Hidinks palīdzēja "Anži" vienībai sasniegt augstāko panākumu vēsturē - izcīnīt trešo vietu Krievijas čempionātā.

Savukārt šobrīd pēc divām aizvadītajām spēļu kārtām tā čempionāta kopvērtējumā ar vienu punktu ieņem 11.pozīciju.

Hidinkam karjeras laikā bijuši daudzi panākumi. Ar Nīderlandes un Dienvidkorejas izlasēm viņš aizkļuvis līdz Pasaules kausa pusfinālam, bet Krievijai palīdzējis iekļūt Eiropas čempionāta pusfinālā.

Tikmēr klubu turnīros Hidinks lielākos panākumus sasniedza ar Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, ar kuru sešas reizes triumfēja vietējā čempionātā un 1988.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kam toreiz nosaukums bija UEFA Eiropas kauss.

Aizvadītajā sezonā "Anži" kopvērtējumā piekāpās vienīgi Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas "Zeņit", kā arī iekļuva Krievijas kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!