Foto: AP/Scanpix
Vēloties izvairīties no līdzīgiem fanu sarīkotiem incidentiem, kāds notika iepriekšējā 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā, Horvātijas Futbola federācija (HNS) aizliegusi izlases līdzjutējiem doties uz atlikušajiem turnīra izbraukuma mačiem.

"Atlikušajos trijos izbraukuma dueļos netiks organizētas izlases līdzjutēju grupas," paziņojusi HNS.

3. septembrī Horvātija spēlēs Azerbaidžānā, bet trīs dienas vēlāk spēkosies Norvēģijā. Savukārt 13. oktobrī Horvātijas izlase aizvadīs maču Maltā.

Kā zināms, jūnijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Horvātija savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itāliju. Neskatoties uz līdzjutējiem slēgtajām tribīnēm, Splitas stadiona zālājā bija izgrebts svastikas simbols, kas kļuva redzams vien pēc mākslīgā apgaismojuma iedegšanas.

Par šo incidentu Horvātijas izlasei atņemts viens punkts turnīra tabulā. Tāpat Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pavēstījusi, ka Horvātijai nākamie divi mači savā laukumā jāaizvada aiz slēgtām durvīm, turklāt laukumā Splitā tā vairs nedrīkst spēlēt. Turklāt federācijai piemērots 100 000 eiro naudas sods.

Zīmīgi, ka mačs pret Itāliju risinājās aiz slēgtām durvīm, jo martā horvātu līdzjutēji bija izklieguši rasistiskus saukļus spēlē ar Norvēģiju.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Horvātijai pat varētu draudēt diskvalifikācija no šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra, taču tas nepiepildījās.

Arī pēc viena punkta atņemšanas Horvātija ar 14 punktiem ieņem H apakšgrupas pirmo vietu, bet divus punktus tai zaudē Itālija. Trešajā vietā pašlaik ar desmit punktiem ierindojas Norvēģija, aiz kuras ar astoņiem punktiem atrodas Bulgārija. Četrus un vienu punktu attiecīgi nopelnījušas Azerbaidžāna un Malta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!