Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero trešdien UEFA Čempionu līgas ceturtās kārtas spēlē guva uzvaras vārtus, palīdzot viesos ar 4:2 (1:1) pārspēt Itālijas vienību "Napoli" un kļūdams par "City" komandas visu laiku labāko snaiperi.

Mančestras klubs līdz ar to nodrošināja ceļazīmi uz izslēgšanas sacensībām, turnīrā svinot ceturto panākumu tikpat mačos.

Tikmēr citā intriģējošā spēlē angļu vienība Totenhemas "Hotspur" Vemblija stadionā ar 3:1 (1:0) uzvarēja titulēto Madrides "Real" komandu, arī nodrošinot vietu "play-off" mačos. "Real", kas ir iepriekšējo divu sezonu Čempionu līgas uzvarētāja, cieta pirmo neveiksmi šīs sezonas turnīrā.

F apakšgrupas cīņā Neapolē rezultātu 21.minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija Lorenso Insinje, taču 13 minūtes vēlāk mančestrieši atspēlējās, pēc stūra sitiena izspēles izceļoties Nikolasam Otamendi.

Savukārt rezultatīvajā otrajā puslaikā "City" izvirzījās vadībā 48.minūtē, vēl reizi izceļoties pēc stūra sitiena izspēles, kad no tuvas distances precīzi sita aizsargs Džons Stouns. Zīmīgi, ka šajā vārtu guvumā to, ka bumba šķērsojusi līniju, vēstīja videotiesnesis.

"Napoli" nepadevās un 62.minūtē panāca izlīdzinājumu, kad strīdīgā situācijā piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja Žoržinjo. Līdzsvars šoreiz saglabājās tikai septiņas minūtes, kad ātrā uzbrukumā uzvaras vārtus iesita Agvero, bet punktu mačam kompensācijas laikā pielika Rahīms Stērlings.

Agvero guva savus 178.vārtus Mančestras "City" rindās, pārspējot savulaik Ērika Brūka iespēto, kurš laikā starp 1928. un 1939.gadu izcēlās 177 reizes.

Tikmēr citā F apakšgrupas spēlē Ukrainas klubs Doņeckas "Šahtar" mājās ar 3:1 (2:1) pārspēja Roterdamas "Feyenoord", sperot platu soli pretim iekļūšanai izslēgšanas turnīrā.

Šajā mačā pirmie trīs vārti tika gūti piecu minūšu laikā. Vispirms viesi pēc dāņa Nikolaja Jergensena sitiena 12.minūtē atklāja rezultātu, bet "Šahtar" ātri ar Fakundo Fereiras un Marlosa sitieniem izvirzījās vadībā, vēl reizi izceļoties 68.minūtē, Marlosam gūstot otros vārtus spēlē.

F apakšgrupā līdere ar 12 punktiem ir "City", deviņi punkti ir "Šahtar" komandai, pie trim punktiem tikusi "Napoli", bet "Feyenoord" ir bešā.

Tikmēr H apakšgrupā Totenhemas "Hotspur" savā laukumā 65.minūtē bija vadībā ar 3:0 pret "Real", divas reizes izceļoties Dele Alli, bet vienus vārtus gūstot Kristianam Ēriksenam. Pēdējā laikā nestabili spēlējošais Madrides klubs 80.minūtē pēc sava līdera Krištianu Ronaldu sitiena vienus vārtus atguva, tomēr kaut vai neizšķirtam ar to bija par maz.

Otrā šīs grupas spēlē Vācijas klubs Dortmundes "Borussia" savās mājās negaidīti spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Kipras klubu Nikosijas APOEL.

Rezultātu pirmajā puslaikā atklāja Rafaela Gerreiru, bet 51.minūtē APOEL uzbrucējs Mikaels Pote no Beninas atjaunoja neizšķirtu.

"Hotspur" komandai tagad ir desmit punkti, Madrides "Real" ir septiņi, bet "Borussia" un APOEL guvušas pa diviem punktiem.

Tikmēr E apakšgrupā Anglijas vienība "Liverpool" mājās ar 3:0 (0:0) pieveica "Maribor" no Slovēnijas, ko angļi pirms divām nedēļām izbraukumā pamanījās sagraut ar 7:0.

Šoreiz liverpūliešiem nebija tik nospiedoša pārsvara. Vārtus guva Muhameds Salahs, Emre Džans un Daniels Staridžs.

Savukārt otrā šīs grupas cīņā Spānijas klubs "Sevilla" savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Maskavas "Spartak" komandu.

E apakšgrupā līdere ar astoņiem punktiem ir "Liverpool", par punktu atpaliek "Sevilla", kamēr "Spartak" ieguvusi piecus, bet "Maribor" komandas rēķinā ir viens punkts.

Jau vēstīts, ka trešdien 16 labāko komandu skaitā vēl netika Stambulas "Bešiktaš", kas G apakšgrupā savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Francijas čempioni "Monaco".

Rezultātu pirmā puslaika kompensācijas laikā atklāja "Monaco" portugāļu pussargs Ronijs Lopešs, kurš izdarīja sitienu atrodoties pie pretinieku soda laukuma, trāpot vārtu stūrī.

Savukārt izlīdzinājumu mājinieki panāca 54.minūtē, kad "Monaco" soda laukumā tika nogāzts "Bešiktaš" portugāļu futbolists Rikardu Kvarežma, bet 11 metru soda sitienu realizēja Dženks Tosuns.

Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās. Kompensācijas laikā iespēja bija viesiem, taču Keita Baldē neizmantoja lielisku iespēju izraut "Monaco" komandai uzvaru.

Tikmēr vēlāk otrā šīs grupas spēlē "Porto" mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja "Leipzig" komandu.

G apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām ar desmit punktiem ir "Bešiktaš", kam ar sešiem punktiem seko "Porto", bet četriem "Leipzig", savukārt pērnās sezonas sacensību pusfināliste "Monaco" ieguvusi tikai divus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!