Zviedru futbola zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs (titulbildē) svētdien Anglijas futbola premjerlīgas spēlē izglāba Mančestras "United" komandu no zaudējuma mačā pret "Liverpool", kamēr cits Liverpūles klubs "Everton" sagādāja Hosepam Gvardiolam, kurš atrodas pie Mančestras "City" stūres, smagāko zaudējumu trenera karjerā.

"United" un "Liverpool" duelis Mančestrā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:1).

Rezultātu cīņas 27.minūtē ar realizētu 11 metru soda sitienu atklāja viesi, kad precīzs bija Džeimss Milners, kurš izmantoja to, ka Pols Pogbā savā soda laukumā nospēlēja ar roku. Tomēr sešas minūtes pirms mača beigām Ibrahimovičs, sitot ar galvu, panāca izlīdzinājumu 1:1.

Ibrahimovičs guva savus 14.vārtus šosezon premjerlīgā, labāko snaiperu sarakstā panākot Londonas "Chelsea" spēlētāju Djegu Kostu, savukārt Žuzē Mourinju trenētā "United" turnīrā nu nav zaudējusi septiņos mačos pēc kārtas, no tām sešas reizes uzvarot. Savukārt visos turnīros kopā "United" nav zaudējusi jau 16 spēlēs pēc kārtas, pēdējo neveiksmi piedzīvojot 3.novembrī.

Savukārt "Liverpool" premjerlīgā neizšķirti spēlēja otro maču pēc kārtas, bet pie uzvaras Jirgena Klopa trenētā komanda nav tikusi jau četrās cīņās.

Tikmēr citā spēlē "Everton" savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 4:0 (1:0) sagrāva Mančestras "City".

Liverpūlieši rezultātu atklāja 34.minūtē pēc Romelu Lukaku sitiena, bet otrajā puslaikā "Everton" rindās izcēlās arī Kevins Miralass, Toms Deiviss un Ademola Lūkmans.

"City" komandas bosam Gvardiolam šī bija smagākā neveiksme nacionālos čempionātos viņa trenera karjerā, kurā viņš vadījis arī "Barcelona" un Minhenes "Bayern" komandas.

"Mēs izveidojām pietiekami daudz iespēju pirmajā puslaikā, lai gūtu vārtus, taču "Everton" izmantoja savu iespēju, pēc tam guva vārtus otrā puslaika sākumā, pēc kā maniem spēlētājiem bija psiholoģiski grūti atgūties. Tāds ir futbols," pēc mača sacīja Gvardiola.

"City" premjerlīgā piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējos astoņos mačos.

Jau ziņots, ka sestdien teicamu sezonu aizvadošā "Chelsea" komanda, arī bez sava šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja Kostas sastāvā, ar 3:0 (1:0) pārspēja pērnās sezonas turnīra čempioni Lesteras "City".

Piektdien britu mediji ziņoja par to, ka Kosta jau tuvākajā laikā atstās "Chelsea" un pārcelsies uz Ķīnu. Pēc preses ziņām Kosta no kāda Ķīnas kluba saņēmis piedāvājumu par 30 miljoniem britu mārciņu (34 miljoniem eiro) sezonā. Tāpat tiek vēstīts, ka spāņu naturalizētajam brazīlietim Kostam esot izcēlies konflikts ar "Chelsea" treneriem, taču galvenais treneris Antonio Konte pirms mača sacīja, ka Kostam ir problēmas ar muguru.

"Chelsea" izcīnīja 14. uzvaru pēdējos 15 premjerlīgas mačos, taču šis bija pirmais panākums pēc neveiksmes ar 0:2 pret Totenhemas "Hotspur", kad londienieši neizmantoja iespēju uzstādīt jaunu premjerlīgas pēc kārtas izcīnītu panākumu rekordu.

Tikmēr citā spēlē "Hotspur" komanda savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Vestbromvičas "Albion" futbolistus. Trīs vārtus uzvarētājiem guva nesen par tēvu kļuvušais Totenhemas komandas kapteinis Harijs Keins.

Vēl vienā mačā Londonas "Arsenal" viesos ar 4:0 (1:0) pārspēja Svonsī "City" futbolistus, kuri divas reizes ieraidīja bumbu savos vārtos.

"Chelsea" ar 52 punktiem ir kopvērtējuma līderpozīcijā, tuvākos sekotājus "Hotspur" un "Liverpool" apsteidzot par septiņiem punktiem. Par punktu mazāk ir "Arsenal" rēķinā, kamēr Mančestras "City" no līderiem atpaliek jau par desmit punktiem, bet Mančestras "United" ir vēl divi punkti mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!