Foto: AFP/Scanpix

Vīriešu futbola spēlētāji ir pelnījuši lielāku atzinību nekā dāmas, kas nodarbojas ar šo sporta veidu, uzskata zviedru spēlētājs Zlatans Ibrahimovičs.

Zviedrijā plašu rezonansi izraisījis fakts, ka pussargs Andešs Svensons no vietējās Futbola federācijas saņēmis jaunu "Volvo" automašīnu, jo kļuvis par visvairāk spēles aizvadījušo futbolistu valstsvienībā, bet dāmu izlases vidējās līnijas spēlētāja Terēze Šēgrana par līdzīgu sasniegumu balvu nav saņēmusi.

"Kaut cienu visu, ko dāmas paveikušas, un viņas ir paveikušas daudz, nevar salīdzināt vīriešu un sieviešu futbolu. Saprotiet, tas pat nav smieklīgi," Francijas čempionvienību Parīzes "Saint-Germain" pārstāvošais uzbrucējs izteicies intervijā, kas trešdien publicēta laikrakstā "Expressen". "Kad esmu Eiropā, viņi mani salīdzina ar [Lionelu] Mesi un [Krištianu] Ronaldu. Kad esmu mājās, mani salīdzina ar sieviešu spēlētājām."

"Vasarā [zviedru mediji] man jautāja, kas ir labāks spēlētājs - es vai [zviedru uzbrucēja] Lota Šelīna," atcerējās Ibrahimovičs. "Jūs taču jokojat, vai ne? Kad pārspēju, piemēram, gūto vārtu rekordu izlasē, ar ko man to salīdzināt? Vai salīdzināt ar līdzšinējo rekorda īpašnieku, vai ar sievietēm?"

Tāpat Ibrahimovičs laikraksta "Aftonbladet" aptaujā trešdien atzīts par valsts populārāko sportistu 2013.gadā. Pēc aptaujas rezultātiem futbolists saņēmis 58,7% balsu un balvu ieguvis piekto gadu pēc kārtas.

Starp populārākajiem sportistiem vēl iekļuva slēpotāji Šarlota Kalla (45,7%), Jūhans Ulsons (13,4%) un Markuss Helners (12,0%), kā arī 2012.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) labākais vārtsargs Henriks Lundkvists (9,8%).

Savukārt populārākā futboliste aptaujā Šelīna ieņēma astoto vietu ar 5,2% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!