Foto: PantherMedia/Scanpix
Igaunijas tiesa otrdien attaisnoja tos Narvas "Trans" komandas futbolistus, kuri decembrī tika apsūdzēti vairāku futbola spēļu rezultātu nelikumīgā sarunāšanā, vēsta vietējie mediji.

Decembrī tika apsūdzēti 11 spēlētāji, kuri ir vai pagātnē bijuši profesionāli futbolisti. Viņiem draudēja līdz pat 12 gadu cietumsods. Viņi tika apsūdzēti par krāpniecību lielos apmēros, kā arī darbošanos bandā.

Laika posmā no 2011.gada jūnija līdz 2012.gada novembrim viņi esot sarunājuši 17 mačus, tiekot pie vairāk nekā 108 000 eiro. Tiesa atzina, ka krāpšanās ir notikusi, taču nevarēja futbolistus par to sodīt.

Tiesa otrdien attaisnoja astoņus bijušos "Trans" komandas spēlētājus Maksimu Gruznovu, Vitāliju Gusevu, Antonu Seredu, Aleksandru Tarasenkovu, Staņislavu Tokaru, Ēriku Grigorjevu, Aleksandru Kuļiku un Sergeju Ļeontoviču.

Tiesa, trīs no apsūdzētajiem, kuri saistīti ar kriminālajām organizācijām, Deniss Jegiste, Sergejs Usoļcevs un Valērijs Mihailovs saņēma nosacītu sodu.

Spēlētāji tiesas spriedumu uzņēma ar aplausiem, taču advokāti lūdza viņiem pārāk nepriecāties, jo prokuratūra lēmumu var pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!