Foto: F64

Latvijas izlases futbolista Jāņa Ikaunieka pārstāvētā "Metz" komanda Francijas augstākās līgas čempionāta spēlē svētdien viesos cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Reims" vienību.

Jānis Ikaunieks pēc viena mača pārtraukuma atgriezās savas komandas pieteikumā, tomēr palika uz rezervistu soliņa un laukumā nedevās, jo "Metz" neveica nevienu spēlētāju maiņu. Tikmēr "Reims" vienība nomainīja trīs laukuma spēlētājus.

"Metz" komanda vietējā čempionāta spēlēs nav spējusi uzvarēt kopš 1.novembra.

Kā vēstīts, latviešu uzbrūkošais futbola pussargs Ikaunieks pagājušajā nedēļā debitēja "Metz" sākumsastāvā vietējās kausa izcīņas astotdaļfinālā, kurā, spēlējot viesos, 11 metru sitienu sērijā piekāpās zemākas līgas komandai.

Tikmēr aizvadītajā kārtā uzvaras izcīnījušas abas Francijas čempionāta līderes Lionas "Olympique" un Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

"Olympique" savās mājās ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja "Nantes" vienību. Vienīgos vārtus šajā mačā guva Nabils Fekirs, kurš bija precīzs spēles 67.minūtē.

Savukārt PSG ar rezultātu 3:1 (1:0) savās mājās pārspēja "Toulouse" vienību. Šajā mačā PSG labā divus vārtus guva Adrjēns Rabo un vienreiz precīzs bija brazīlietis Tjagu Silva.

Kopvērtējuma augšgalā Lionas "Olympique" ieņem pirmo vietu ar 54 punktiem 26 spēlēs, bet par diviem punktiem atpaliek PSG. Trešā ar 49 punktiem 25 spēlēs ir Marseļas "Olympique" komanda, kas svētdien viesosies pie "Saint-Etienne" vienības. Čempionāta ceturtajā vietā ar 43 izcīnītajiem punktiem 25 spēlēs atrodas "Monaco" vienība, kas vēl piektdien ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica "Nice" komandu.

"Metz" komanda ar 22 punktiem 26 spēlēs ieņem kopvērtējuma pēdējo, 18.vietu, turklāt no zonas, kas sezonas beigās neatstās augstāko līgu, tā pašlaik atpaliek par sešiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!