Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē trešdien laukumā ar sagrāvi atgriezās iepriekšējā kārtā cīņā neizgājušie "Jūrmalas" futbolisti, kas izbraukumā ar 0:7 (0:2) zaudēja "Liepājai". Četrus vārtus mājinieku labā guva turnīra rezultatīvākais futbolists Jānis Ikaunieks.

Šī kļuva par pārliecinošāko kādas komandas uzvaru šīs sezonas čempionātā.

Spēles rezultātu 18.minūtē atklāja Kristaps Grebis, bet 35.minūtē savus 11.vārtus šīs sezonas čempionātā guva tā rezultatīvākais futbolists Ikaunieks. Otrā puslaika ievadā ar minūtes intervālu Ikaunieks guva vēl divus vārtus, nodrošinot "hat-trick" un sasniedzot 13 šosezon gūto vārtu robežu, bet vēl četras minūtes vēlāk otro reizi izcēlās Grebis. Iļja Šadčins 20 minūtes pirms spēles beigām panāca jau 6:0, bet cīņas pēdējās minūtēs ar skaistu soda sitienu savus ceturtos vārtus mačā un četrpadsmitos sezonā guva Ikaunieks.

"Liepājas" klubam šajā mačā nepalīdzēja traumu guvušais komandas pirmais numurs vārtos Raivo Varažinskis, bet viņu veiksmīgi aizstāja Toms Vīksna.

"Jūrmalas" spēlētāji iepriekšējā čempionāta spēlē kluba finansiālo problēmu dēļ atteicās doties laukumā un tādējādi saņēma tehnisko zaudējumu. Par atkārtotu šādu gadījumu klubs riskētu ar izslēgšanu no turnīra, tomēr aizvadītajam mačam tam izdevās sapulcināt 11 laukuma spēlētājus un vēl četrus rezervistus.

Jāizceļ, ka spēlē pret liepājniekiem sastāvā nebija tādi pieredzējuši "Jūrmalas" futbolisti kā Maksims Rafaļskis, Pāvels Mihadjuks un Dmitrijs Halvitovs.

Ja "Jūrmala" ir kopvērtējuma pastarīte, liepājnieki iepriekšējā mačā ar 2:0 pieveica kopvērtējuma līderi "Ventspils" un pašlaik turpina sešu uzvaru sēriju.

Savukārt divu Rīgas komandu duelī "Daugavas" vienība trešdien savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus.

Spēles 63.minūtē noraidīts tika "Metta"/LU futbolists Mārtiņš Milašēvičs, bet septiņas minūtes vēlāk rezultātu atklāja Kristaps Blanks. Mača beigās "Daugava" neizmantoja divas teicamas iespējas gūt otros vārtus, bet pēc tam izlīdzinājumam divas reizes tuvu bija "Metta"/LU futbolisti.

Otrā puslaika vidū laukumu bija spiests pamest "Metta"/LU komandas vārtsargs Kristers Putniņš, kuru nomainīja Oskars Darģis.

"Daugava" pēdējos sešos mačos tikusi pie četrām uzvarām, šī sekmīgā perioda ietvarā 10.maijā ar 2:0 pieveicot arī "Metta"/LU. Savukārt otrs Rīgas klubs pēdējos četros mačos izcīnījis četrus punktus, tomēr to vidū ir arī tehniskā uzvara pār "Jūrmalu".

Kā ziņots, kārtas ievadā otrdien Jūrmalas "Spartaks" futbolisti ar 1:0 savā laukumā pieveica "Ventspils" komandu, sagādājot kopvērtējuma līderei otro zaudējumu pēc kārtas. Tāpat Latvijas kausa ieguvēja "Jelgava" ar 1:0 savā laukumā uzvarēja virslīgas debitanti "Daugavpils", bet Rīgas "Skonto" futbolisti spēlē starp divām labākā četrinieka komandām ar rezultātu 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Daugavpils "Daugavu".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar 36 punktiem 14 mačos joprojām ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 31 punktu 13 spēlēs seko "Skonto", bet 31 punkts 14 mačos ir "Liepājai". Ceturtā ar 26 punktiem 14 spēlēs ir Daugavpils "Daugava", bet tai līdz viena punkta atstatumam pietuvojusies "Jelgava".

Sesto vietu ar 15 punktiem 14 mačos ieņem "Spartaka" komanda, tai ar 13 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par punktu mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr astoņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus, kas tām sevišķi aktuāli kļūs pēc 20.jūnija, kad sāksies vasaras pāreju periods.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!