Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks piektdien devās laukumā Francijas čempionāta spēlē, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Metz" komandu no zaudējuma pret slaveno Marseļas "Olympique".

"Metz" savā laukumā cieta zaudējumu ar 0:2 (0:1), bet Ikaunieks laukumā devās uz maiņu dueļa 74.minūtē.

Abus vārtus uzvarētāju labā guva Francijas čempionāta rezultatīvākais futbolists Andrē Pjērs Žiņaks, kurš vispirms izcēlās 38.minūtē, bet otros vārtus "Metz" vārtos raidīja 62.minūtē.

Ikauniekam šī bija otrā spēle Francijas čempionāta ietvaros - pirms tam viņš laukumā bija devies 31.janvārī pret "Nice" vienību. Vēl divus mačus latvietis šogad bija aizvadījis valsts kausa izcīņā, vienreiz debitējot arī sākumsastāvā.

Francijas čempionāta kopvērtējumā līdere ar 71 punktu 34 mačos ir pašreizējā valsts čempione Parīzes "Saint-Germain", bet no tās par trim punktiem atpaliek Lionas "Olympique". Tikmēr 62 punkti ir "Monaco", bet "Saint-Etienne" un Marseļas "Olympique" ir pa 60 punktiem.

Pēc sezonas UEFA Čempionu līgai kvalificēsies vien trīs labākās komandas.

Tikmēr "Metz" komanda tikusi pie 30 punktiem 35 spēlēs, kas joprojām dod priekšpēdējo vietu 20 komandu konkurencē.

No 17.pozīcijas, kas nodrošina palikšanu Francijas augstākajā līgā, Ikaunieka pārstāvētais klubs trīs spēles pirms sezonas beigām joprojām atpaliek par astoņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!