Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli viņa pārstāvētās Francijas otrās līgas komandas "Metz" pirmssezonas pārbaudes spēlē.

"Metz" savā laukumā ar 3:2 (1:0) pārspēja otrās līgas komandu "Auxerre", kas šogad spēlēja Francijas kausa finālā, tikai ar 0:1 piekāpjoties čempionei Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Latviešu pussargss asistēja pirmo vārtu guvumā, kad precīzs bija venecuēliešu uzbrucējs Huans Manuels Falkons.

Ikaunieks laukumā devās sākumsastāvā un tika nomainīts mača 60.minūtē.

Zīmīgi, ka šis bija "Metz" pirmais panākums jaunā galvenā trenera Hosē Rigas vadībā.

Kā zināms, "Metz" ar 30 punktiem Francijas čempionāta sezonu noslēdza 19.vietā 20 klubu konkurencē, tādejādi atstājot spēcīgāko līgu.

Tikmēr zaudējumu pirmssezonas pārbaudes spēlē piedzīvoja Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices vienība "Sion", kas ar 2:3 (2:0) kapitulēja "Lausanne" vienībai.

Kā zināms, Šveices čempionāta kopvērtējumā "Sion" komanda ar 45 punktiem 36 spēlēs ieņēma septīto vietu desmit komandu konkurencē.

Savukārt jūnija sākumā "Sion" izcīnīja Šveices kausu un nopelnīja atļauju nākamajā sezonā piedalīties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš pēdējos gados mokās ar savainojumiem, sestdien izgāja laukumā otrajā Krievijas kluba Maskavas CSKA pirmssezonas pārbaudes mačā pēc kārtas.

Sestdien notikušajā cīņā CSKA ar 0:2 piekāpās Krievijas pirmās līgas komandai "Tosno".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!