Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ilggadējais Zviedrijas izlases pussargs Kims Šelstrems piektdien paziņoja par futbolista karjeras beigām.

Šelstrems valstsvienībā aizvadīja 131 spēli, kas ir ceturtais labākais rādītājs komandā, gūstot 16 vārtus. Karjeru izlasē viņš noslēdza pērn pēc dalības Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Patlaban 35 gadus vecais Šelstrems karjeras laikā spēlējis tādos klubos kā "Stade Rennais" un Lionas "Olympique" no Francijas, Maskavas "Spartak" no Krievijas, slavenajā Anglijas klubā Londonas "Arsenal", kā arī Šveices vienībā Cīrihes "Grasshopper", savukārt savu karjeru viņš noslēdza pašmāju vienībā Stokholmas "Djurgardens", kuru divus gadus pārstāvēja arī karjeras sākumā, 2002. un 2003.gadā kļūstot par Zviedrijas čempionu.

Tāpat Šelstrems ir divkārtējs Francijas čempions, titulus izcīnot Lionas vienībā, ar kuru izcīnīja arī valsts kausu un Līgas kausu.

Aizvadītajā sezonā viņš Zviedrijas čempionātā 28 spēlēs guva trīs vārtus.

"Adrenalīns, kuru guvu katrā spēlē, katrā duelī laukumā, ļāva man aizvadīt veiksmīgu karjeru, taču. ja to vairs nejūt, ir laiks likt punktu," norādījis futbolists. "Man joprojām patiktu spēlēt nedēļas nogalēs, taču tad ir nepieciešams trenēties pārējās dienās, bet es sāku just enerģijas un spēka trūkumu, lai to darītu."

Šelstrems Zviedrijas izlases rindās piedalījās četros Eiropas čempionāta finālturnīros, debijas reizē 2004.gadā palīdzot komandai tikt līdz ceturtdaļfinālam, kā arī 2006.gadā spēlēja Pasaules kausa finālturnīrā.

Viena no viņa spilgtākajām spēlēm izlases kreklā bija 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pret Vāciju, kurā Šelstrems laukumā devās otrā puslaika sākumā, tobrīd zviedriem zaudējot ar 0:3. Viņš izdarīja trīs rezultatīvas piespēles komandas biedriem, palīdzot Zviedrijai cīņu noslēgt neizšķirti 4:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!