Foto: RIA Novosti/Scanpix
Samērā negaidītu uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja viena no turnīra pastarītēm Ilūkstes NSS, kas ar rezultātu 4:2 (4:1) izbraukumā pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Šī Ilūkstes vienībai bija vien otrā uzvara 18 aizvadītajās sezonas spēlēs.

Spēli labāk sāka "Spartaks", tomēr jau pirmajā pretuzbrukumā Ēriks Kokins vadībā izvirzīja Ilūkstes klubu. 15.minūtē Aleksandrs Kļimovs panāca izlīdzinājumu, tomēr drīz pēc tam par pēdējās cerības sodu sarkano kartīti nopelnīja "Spartaka" centra aizsargs Žantemirs Soblirovs, turklāt Giorgijs Tukmašvili realizēja sekojošo 11 metru soda sitienu.

Pēc tam līdz 26.minūtei Ilūkste pamanījās gūt divus gandrīz identiskus vārtus, kad pēc stūra sitieniem izcēlās Giorgijs Humarašvili, panākot jau 4:1 viesu labā. Turpinājumā pārsvars piederēja "Spartakam", bet rezultātam nemainījās līdz pat 76.minūtei, kad deficītu ar lielisku soda sitienu samazināja Kevins Mena.

Tomēr tas arī bija viss un neko vairāk "Spartaka" futbolisti panākt nespēja, ciešot neveiksmi.

Jāizceļ, ka šajā spēlē visi laukuma tiesneši bija no Gruzijas.

Pirmajā aplī šo komandu duelī Ilūkstes klubs viesos tika pie neizšķirta 2:2, bet otrajā aplī izbraukumā pārāki ar 3:1 bija jūrmalnieki.

Ilūkstes komanda iepriekšējās piecās spēlēs bija iekrājusi tikai vienu punktu, bet "Spartaks" - četrus.

Kā ziņots, pirms tam vēl vienā 19.kārtas mačā sestdien "Liepājas metalurgs" ar rezultātu 3:0 (1:0) izbraukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Rezultātu 39.minūtē pretuzbrukumā atklāja Dmitrijs Hmizs, kurš izmantoja Roberta Savaļnieka piespēli. 56.minūtē neilgi pirms tam uz maiņu iznākušais Iļja Šadčins pēc vārtsarga Artūra Biezā kļūdas panāca 2:0, bet punktu mačam 77.minūtē pēc vēl vienas Savaļnieka piespēles pielika Valērijs Afanasjevs.

Pirms tam abu komandu sezonas pirmajā mačā "Liepājas metalurgs" uzveica rīdziniekus ar rezultātu 4:0, bet otrajā aplī abas komandas cīnījās 0:0.

"Metta"/LU futbolisti pēdējās trijās spēlēs nu cietuši trīs zaudējumus un nav pratuši gūt vārtus, taču pirms tam klubs tika pie četru nezaudētu maču sērijas. Tikmēr liepājnieki iepriekšējā kārtā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet pie uzvaras komanda nu pratusi tikt vien trīs reizes pēdējo desmit cīņu laikā.

Savukārt kārtējo pārliecinošo panākumu izcīnīja turnīra līdervienība "Skonto", kas savā stadionā ar 5:0 (2:0) sagrāva "Jūrmalu".

Šī mača rezultātu 35.minūtē atklāja Artūrs Karašausks, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā Ruslans Mingazovs dubultoja mājinieku pārsvaru.

58.minūtē Mingazovs pēc lieliskas Alana Sineļņikova piespēles panāca jau 3:0, vēl pēc deviņām minūtēm Nauris Bulvītis ieraidīja bumbu tukšos vārtos pēc vārtsarga Jāņa Krūmiņa kļūdas, savukārt punktu mačam 72.minūtē pielika Valērijs Šabala.

Līdz ar to Karašausks un Šabala nostiprinājās virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņi izcēlušies ar attiecīgi 14 un 13 precīziem raidījumiem.

Čempionāta pirmajā aplī "Skonto" savā laukumā cīnījās 0:0, bet otrajā aplī viesos pārspēja pretiniekus ar 5:0.

"Skonto" komanda šīs sezonas čempionātā zaudējumus vēl nav piedzīvojusi, bet pēdējās piecās cīņās tagad tikusi pie uzvarām ar kopējo vārtu attiecību 18:1. Tikmēr "Jūrmala" pēc trīs zaudējumu sērijas iepriekšējos divos mačos bija iekrājuši četrus punktus.

Kā ziņots, čempionāta 19.kārta tika uzsākta piektdien. Sāpīgu un ļoti svarīgu zaudējumu cīņā par čempionu titulu aizstāvēšanu piedzīvoja Daugavpils "Daugava", kas savā laukumā ar 0:1 zaudēja Rīgas "Daugavas" futbolistiem, savukārt kopvērtējuma vicelīderi "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja turnīra pastarīšus "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 19 spēlēs iekrājusi 47 punktus, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par trim punktiem. Trešo vietu ieņem Rīgas "Daugava", kuras kontā ir 37 punkti 19 cīņās, bet tai ar 36 punktiem 18 spēlēs seko Daugavpils "Daugava". Piekto pozīciju ar 28 punktiem 18 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai četrus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 18 punktiem 18 mačos ir septītā, bet uz astoto vietu ar 11 punktiem 18 mačos pakāpusies Ilūkstes NSS vienība. Tai trīs punktus zaudē "Metta"/LU, kas aizvadījusi 19 spēles, savukārt kopvērtējumu ar septiņiem punktiem noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!