Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) pašreizējais prezidents Guntis Indriksons, kurš aprīļa beigās noliks savas pilnvaras, nav pārsteigts par Latvijas izlases zaudējumu Gibraltāra izlasei, LTV raidījumam "Sporta studija" norādot, ka jau divas reizes ir aicinājis atkāpties arī citus LFF vadošos darbiniekus, tostarp izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu.

Latvijas futbola izlase svētdien viesos pārbaudes spēlē ar 0:1 piekāpās Eiropas vājākajai komandai, Gibraltāra valstsvienībai, piedzīvojot vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem savā vēsturē. Pretiniekiem savukārt šī bija vien otrā uzvara izlases vēsturē un pirmā kopš 2014. gada.

"Vēlos atvainoties par rezultātu un spēli. Diemžēl man tas nav pārsteigums," LTV raidījumam sacīja Indriksons. "Nekad neesmu jaucies treneru darbā, bet esmu vairākkārt teicis, ka mūsdienās mēģinājumi veidot izlases bāzes klubu mūs tikai attālinās no panākumiem. Uzskatu, ka ar šiem spēlētājiem nav iespējams kaut ko sasniegt." LFF prezidents norādīja uz to, ka izlasē šajā sasaukumā bija septiņi RFS komandas spēlētāji.

Tāpat LFF ilggadējais vadītājs atklāja, ka ir aicinājis no amatiem atkāpties federācijas vadošās amatpersonas.

"Pirmo reizi saku to publiski - esmu divas reizes federācijas valdes sēdēs aicinājis atkāpties visus svarīgākos cilvēkus - Mežecki, Pukinsku, Kazakeviču, Starkovu. Aiziet no saviem amatiem bez jebkādām pretenzijām jaunajam prezidentam," norādījis Indriksons.

Jānis Mežeckis ir ilggadējs LFF ģenerālsekretārs, Edgars Pukinsks ir federācijas izpilddirektors, Dainis Kazakevičs pilda federācijas sporta direktora pienākumus, bet Starkovs ir izlases galvenais treneris. Savukārt Indriksons LFF prezidenta amatā ir kopš 1996. gada, tomēr viņš paziņojis par atkāpšanos no amata un 27. aprīlī gaidāmajā kongresā tiks ievēlēts jauns organizācijas prezidents

Jau vēstīts, ka uz LFF prezidenta amatu pretendē bijušais Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents un bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Vadims Ļašenko un sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!