Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons uzskata, ka valstsvienībai būtu jāmeklē jauns galvenais treneris, jo Mariana Pahara sasniegtie rezultāti šajā amatā nav apmierinoši, "Latvijas Radio" teica ilggadējais federācijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases galvenā trenera Pahara amats atkal ir sašūpojies pēc smagā zaudējuma Gruzijas izlasei ar rezultātu 0:5. Viņš pats atzinis, ka LFF vajadzētu meklēt jaunu galveno treneri, bet pats no amata neatkāpās. Šī nav pirmā reize, kad Pahars apsvēris iespēju pamest šos pienākumus, iepriekš viņu pierunāja palikt amatā pēc zaudējuma pret Fēru salām.

"Pirmkārt, man visiem futbola līdzjutējiem ir jāatvainojas par šo spēli. Lai cik sāpīgi nebūtu, tas tomēr nav liels pārsteigums. Jābūt vienprātībai un visiem pie šī secinājuma jānonāk," "Latvijas Radio" sacīja Indriksons.

"Pareizi būtu pēc šādas spēles atkāpties. Es izrunāšos ar speciālistiem, kuri atbild par šīm lietām, bet mans personīgais viedoklis ir tāds, ka treneris ir jāmaina," viņš turpināja.

Pastāv versija, ka Pahars vēlas, lai viņu atlaiž, jo, atkāpjoties pašam, viņš nesaņems naudu par līgumā atlikušo termiņu. Indriksons gan neuzskata, ka Paharu vada šādas intereses. Tomēr Latvijas Futbola federācijas valdē ne visi piekrīt Indriksona domām, un esot biedri, kuri vēlas, lai Pahars turpina darbu ar valstsvienību.

Pahars Latvijas izlasi vada kopš 2013. gada, tomēr viņa vadībā komandai tā arī nav sasniegt ievērības cienīgus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!